Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
péntek, 2012. szeptember 21. 10:25, Nézettség: 1330

Hozzávalók: 1,5 dl főzött kakaó 1,5 dl tejeskávé 1,5 dl madártej 12 dkg őszibarack befőtt 8 dkg karamell szósz 4 dkg étcsokoládé 20 dkg madártej jégkrém Elkészítés: Hosszú, vékony pohárba töltjük a kakaót, rá a tejeskávét, majd a madártejet. Az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk.

péntek, 2012. szeptember 21. 13:50
Azért mert most találtam csak rá! :-) Nekem folyik a nyálam. :-)
péntek, 2012. szeptember 21. 10:19, Nézettség: 1525

Hozzávalók: 6 db tojás 4 csomag vaníliás cukor 1 citrom 2 l tej 1 csomag vaníliás pudingpor 4 evőkanál cukor kevés víz Elkészítés: A tejet egy kevés vízzel felforraljuk. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, s a forró tejbe szaggatjuk, megfőzzük, félrerakjuk.

péntek, 2012. szeptember 21. 10:13, Nézettség: 1591

Egy kis madártej-etimológia Gondolkodtatok már azon, vajon honnan ered a madártej kifejezés? Van a madárnak teje? Micsoda faramuci név ez? A fehér gombócok talán a fiókák? Nem, a madártej elnevezés egy érdekes, több ezer éves szójáték származéka. Az ókorban azokat a finomságokat, melyekhez szinte lehetetlen volt hozzájutni, a madarak teje kifejezéssel illették.

csütörtök, 2012. szeptember 20. 12:19, Nézettség: 1115

Hozzávalók: 50 dkg szeder 30 dkg búzadara 1 csomag málna ízű Boleró por 9 dl tej cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 1 nagy csomag babapiskóta 4 dl habtejszín vagy Hulala (vagy fele-fele) 1 liter vízben elkeverem a Boleró port, és adok még hozzá ízlés szerint cukrot.

csütörtök, 2012. szeptember 20. 11:58, Nézettség: 2855

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 25 dkg cukor 3 tojás 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor 2 evők. tejföl Töltelék: 1 kg alma meghámozva, lereszelve 10 dkg darált dió 20 dkg cukor 1 citrom leve, héja 1 teásk. fahéj Kenéshez: 1 tojás A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, majd elmorzsoljuk.

csütörtök, 2012. szeptember 20. 11:45, Nézettség: 3230

Hozzávalók: Tészta: 45 dkg liszt 12 dkg porcukor 12 dkg zsír 5 dkg vaj 1 egész tojás 4 tojás sárgája 1 cs. sütőpor 2 evők. rum Töltelék: 4 tojás fehérje 20 dkg porcukor 20 dkg darált dió 4 evők. baracklekvár A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, belemorzsoljuk a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, és a rumot.

csütörtök, 2012. szeptember 20. 10:55, Nézettség: 1020

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor 1 tojás csipet só Töltelék: 5 dl tej 4 dkg étkezési keményítő 2 evők. porcukor 1 cs. vaníliás cukor 3 tojás sárgája 5-6 csepp konyak ribizli íz 1/2 kg fehér-piros szőlő vegyesen 6 evők.

csütörtök, 2012. szeptember 20. 10:43, Nézettség: 1452

Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás 6 evők. cukor 6 evők. liszt késhegynyi szódabikarbóna Krém: 70-90 dkg szőlő 2 cs. vaníliás pudingpor 15 dkg cukor 1 l tej 1 dkg vaj A piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, a szódaport, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.

szerda, 2012. szeptember 19. 15:19, Nézettség: 1177

A recept hozzávalói (4 személyre) 8 db tojás 16 dkg cukor 1/2 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg liszt 1 csipet só A kakaós piskótához: 4 db tojás 8 dkg cukor 2 evőkanál kakaópor 10 dkg liszt A töltelékhez: 1/2 dl sütőrum 3 db tojás 1/2 db narancs leve és reszelt héja 1/2 db citrom leve és reszelt héja 5 dkg szeletelt mandula (kissé összezúzva) 7 dkg olvas...

szerda, 2012. szeptember 19. 15:10, Nézettség: 1248

A recept hozzávalói (4 személyre) A piskótához 7 db tojás 7 csapott evőkanál porcukor 7 csapott evőkanál liszt  kevés sütőpor A krémhez 4 dl tej 2 csomag vanília ízű pudingpor 25 dkg Rama 20 dkg porcukor reszelt citromhéj ízlés szerint citromlé ízlés szerint Elkészítés A sütőt előmelegítjük. Egy kb.

366 bejegyzés | 29 / 37 oldal