Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Amerikai krémes

Amerikai krémes

Hozzávalók

Tészta

  • 10 tojás sárgája
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 23 kanál víz

Krém

  • 4 csomag vaníliapuding
  • 10 tojás fehérje
  • 7,5 evőkanál porcukor
Hab
  • 0,5 l Hulala tejszín
  • 2 habfixáló

 

Elkészítés

A tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük.

A pudingokat sűrűre főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a porcukrot.

A forró tésztára kenjük és kb 7-8 perc alatt narancssárgára sütjük.

Az amerikai krémes tetejére kerülhet tortareszelék.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. szeptember 21. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,964

Forrás:
www.otletkonyha.hu