Kosár 

Alma-Őszibarack Kecskeméti gyümölcslé 5L

Alma-Őszibarack Kecskeméti gyümölcslé 5L
Ár: 1,990 Ft.
Mennyiség: 

Egységár bruttó: 398.-Ft/liter


III. Élelmiszerbiztonsági jellemzők:
 
A termék pasztőrözött, és HACCP rendszer működik az üzemben.
 
 
 
IV. Az élelmiszer minőségi jellemzői
MÉ 1-3 2001/112 sz. irányelv szerint
 
1. Összetételi jellemzők (fizikai, kémiai stb. jellemzők)
 
100 % gyümölcstartalom van a termékben: őszibarackvelő, almavelő, víz, magyar almasűrítmény, természetes őszibarack aroma
A termék 13 ref. %-os.
 
2. Érzékszervi jellemzők:
 
Őszibarackra és almára jellemző ízű, színű, rostos állományú ivólé. Kissé barnult szín, sűrűsödött állag, még nem befolyásolja a termék fogyaszthatóságát.
 
3. Az élelmiszer átlagos tápértéke:
 
a) tápanyagok felsorolása és mennyisége 100 g-ra vagy 100 ml-re;
 
b) a tápérték számítással készült.
 
Átlagos tápérték 100 g termékben
 
Energia 242,6 kJ 57,2 kcal
 
Zsír 0,37 g 13,7 3,33
Szénhidrát 13,0 g 221 52
- amelyből cukor 11,5 g 195,5 46 Fehérje 0,49 g 8,33 1,96
Só 5,0 mg --- ---
 
 
 
V. Minőségmegőrzési/fogyaszthatósági időtartam: 360 nap
 
 
 
 
VI. Tárolási feltételek: Sugárzó hőtől, fagytól, közvetlen napfénytől távol kell tartani.
Felbontás után hütve tárolva 7 nap.
A termék tartósítószert nem tartalmaz, így szobahőmérsékleten az eltarthatósági ideje, febontás után 3 napVII. Az élelmiszer jelölése
Őszibarackos-almás rostos gyümölcslé
100 % gyümölcshányaddal
 
Összetevők: őszibarackvelő, almavelő, víz, magyar almasűrítmény, természetes őszibarack aroma
 
Átlagos tápérték 100 g termékben
 
Energia 242,6 kJ 57,2 kcal
 
Zsír 0,37 g 13,7 3,33
Szénhidrát 13,0 g 221 52
- amelyből cukor 11,5 g 195,5 46 Fehérje 0,49 g 8,33 1,96
Só 5,0 mg --- ---
 
 
 
 
VIII. Egyéb
A termék kizárólag hazai alapanyag felhasználásával készül.
 

Őszibarack:
Kiemelkedően sok magnéziumot tartalmaz, s ez elég ritka tulajdonság a növények között. E mellett káliumot, kalciumot és bórt is tartalmaz, amelyek egymás felszívódását segítik.
1914 Júl.
 
 
A kecskeméti baraczk-vásár
Julius első három hetének minden éjszakáján mozgalmas élet uralkodik a kecskeméti nagypiaczon. Évtizedek óta ilyen időben kerül ide a hires város környékének baraczktermése, a mely innen indul hosszú útjára és jut el a kereskedők közvetítésével a kontinens minden számottevő városának piaczára, Berlinbe épen úgy, mint a fehér czár birodalmának székhelyére.

Az idei baraczkvásár különösképen nevezetes, két ok miatt.
Egyrészt, mert tiz esztendő óta nem termett annyi baraczk, mint az idén, másrészt pedig nevezetes az idei baraczkvásár azért is, mert alkalmasint ez az utolsó nagyobb baraczkvásár, a melyet a régi, patriarkális módon a nagypiaczon tartanak meg, mert jövőre valószinűleg kitelepítik a piaczot a vasuti állomás mellé, a hol hatalmas közraktárakban találnak otthonra a kereskedők és a piacz mellett rakják majd meg a külföldre induló vasuti teherkocsik százait.

Már most is sokat különbözik a kecskeméti barczkvásár a régitől.
Azelőtt garabószámra adták és vették a baraczkot, ma súly szerint vásárol a kereskedő és sokkal több nagy kosarat látni a piaczon, mint piskótaalakú kis garabót, a melybe mintegy hét kilogramm baraczk fér el. Érdekes, hogy a régi szokást hivatalos úton nem tudták megváltoztatni. Az első napon, a hónap legelején a termelők garabószámra akarták csak eladni a baraczkot, de a kereskedők nem vásároltak másként, mint súly szerint és így, a mit a hivatalos eljárás nem tudott megszüntetni, megszüntette a gyakorlati élet.

A baraczkvásár éjfél után kezdődik meg.
Azok a termelők, a kik vasúton érkeztek meg, éjfélig az indóház várótermében töltik az idejüket. A kocsik a Lechner-utczában sorakoznak egymás mellé, a kosarakat a piaczon rakják sorba, a melyik termelő előbb érkezett, az a templom mellett foglal állást, a későbben érkezők beljebb kerülnek. Két órakor már tele van az egész piacz, de az igazi vásárlás csak akkor kezdődik meg, a mikor szürkülni kezd kelet felől az égbolt.

Nagyon érdekes, hogy mostanában mennyire csendben, úgyszólván teljesen zaj nélkül történik a kirakodás. A kocsik lépésben haladnak egymás után a piacz melletti szűk utczákon, pár percz alatt mindegyikről lerakodnak és a kocsik mennek tovább, hogy reggel felé az üres kosarakkal térjenek haza, a szőlőbe. Ezelőtt nem válogatták a baraczkot, ma külön kosarakban áll az elsőrendű árú, ismét külön kosarakban az apró, érettebb, úgynevezett aljbaraczk.

   


Tetszik  

Ismertetők és megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal