
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 50 dkg apróhús
- 5 evőkanál olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.)
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)
A klasszikus receptek fele részben marha és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, s amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.