Májgombóc (májgaluska)


Májgombóc (májgaluska)

Hozzávalók:

  • 2 zsömle,
  • 2,5 dl tej,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 12 dkg szárnyasmáj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 tojás,
  • 1 kávéskanál szárított majoránna,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A zsömlét beáztatjuk a tejbe. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

A májról leválasztjuk az inakat, és alaposan elkaparjuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Félretesszük. Kinyomkodjuk a zsömléket, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, a majoránnát és a hagymát, és a májat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl lágynak találjuk a masszát, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. Letakarjuk, és kb. 30 percre hidegre tesszük. Nagy lábosban 2 liter vizet forralunk. Két kiskanál segítségével apró galuskákat szaggatunk a vízbe, és lassú forralással kb. 8 percig főzzük.

Leszűrjük. Közben a levesből kiemeljük a húst és a zöldségeket, a levet átszűrjük, tányérokba merjük, és a májgaluskákat azonnal a levesbe tesszük. A húst és a zöldségeket külön kínáljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 14. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,073 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Magyaros krumplileves Következő cikk: Meggyleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: