Film hírek

   

Film
péntek, 2015. március 6. 08:00
Színház, western, történelem, irodalom, tökéletes fekete-fehér képek. Radu Jude Aferim! című remekműve sokrétű, és várhatóan nagy port fog kavarni.
Film » filmtett.ro
Film
péntek, 2015. március 6. 00:10
Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Anne Hathaway Disney-mesékbe való neveletlen hercegnőként kezdte, aztán pár év leforgása alatt átváltozott pajzán szexistennővé.  
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 17:32
Két napja mutattuk a Dark Places plakátját, amin a fiatalra photoshopolt Charlize Theron magzatpózban ejtőzött, és most befutott az előzetes is. A film a Holtodiglan-t is jegyző Gillian Flynn korábbi regényét dolgozza fel (magyarul Sötét helyek címen jelent meg tavaly), és a Fincher-filmhez hasonlóan ez is egy sötét, izgalmas, hangsúlyosan felnőtteknek való drámának ígérkezik. A film főhőse egy Libby Day nevű nő (Charlize Theron), akinek gyerekkorában az egész családját lemészárolták, ő pedig a testvére ellen vallott a bíróságon. Harminc évvel később egy amatőrökből álló nyomozóklub tagjai keresik fel, akik azt gyanítják, hogy a börtönbe zárt fiútestvér ártatlan, a nő pedig hazudott. A szereposztás kifejezetten erős, az Oscar-díjas Theronon kívül itt van Chloé Grace Moretz (Ha/ver), Nicholas Hoult (Egy fiúról), Christina Hendricks (Drive), Tye Sheridan (Joe), Corey Stoll (Kártyavár) és Drea de Matteo (Maffiózok) is. A rendező a francia Gilles Paquet-Brenner, aki korábban olyan filmeket csinált, mint a Sarah kulcsa című Kristin Scott Thomas-os háborús dráma, illetve a Marion Cotillard-os Búcsúdal. Hiába az ígéretes alapanyag és a tiszteletet parancsoló színészgárda, valami gond mégis mintha lenne a Dark Places-zel, ugyanis egy hónappal hamarabb kezdték el forgatni, mint a tavaly szeptemberben bemutatott Holtodiglant, még mindig nincs amerikai premierdátuma (magyarról nem is beszélve), és különösebb fanfár vagy fesztivál-szereplés nélkül április 8-án már be is küldik a francia mozikba.
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 17:30
Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.
Film »
Film
csütörtök, 2015. március 5. 16:55
Megjelent 2015 első tavaszi Filmvilága, amelyben az olasz polipról, Roy Andersonról, Lizáról, a róraktündérről és Tim Burtonről is olvashatunk. A Filmvilággal féláron mehetsz a Cirkó Moziba!
Film »
Film
csütörtök, 2015. március 5. 15:59
"Az emberi természet egy olyan rejtély, amelyet kizárólag logikával nem lehet megfejteni." Tetszetős állítás, de itt most az a lényeg, hogy ki mondja. A racionalitás apostola, Sherlock Holmes szájából hangzik el ez a mondat a Mr. Holmes című film új előzetesében. Ő az utolsó ember, akitől egy ilyen beismeréssel felérő bölcsességet várnánk. A detektív azonban megöregedett, visszavonultan él egy tengerparti házikóban, és nagyon messze került a könyvekből és filmekből ismert legendás énjétől. Sir Ian McKellen alakítja az idős Holmest, aki abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy még életében szembesülhet a személyéből alkotott legendával, amely persze egy hazugságokkal teli tákolmány. Az "igazi" Holmes cigarettázott például, és nem pipázott. Elmúlás, valóság és fikció ütközése, és egy régi, lezáratlan ügy, amely évtizedekkel később is izgatja a magánnyomozót - csupa érdekes témát vegyít egymással a film, amihez egy másik rövid előzetes is készült, a fent idézett mondat nélkül. Holmes memóriája már messze nem olyan éles, mint régen, ezért kénytelen a házvezetőnője (Laura Linney) tizenéves fiának (Milo Parker) a segítségét kérni az életét átíró, régi ügy felidézésében és megoldásában. A Mr. Holmes június 19-én debütál a brit mozikban, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs információnk.
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 14:36
Iszak Eszter és Marozsán Erika évekkel megelőzték A szürke ötven árnyalatát, főszereplésükkel már 2009-ben leforgattak egy szadomazo elemeket is tartalmazó erotikus thrillert. A Slave-ben hiába mutatkozik szexi fehérneműben a VIVA szőke műsorvezetője, alig esett németországi kalandjáról pár szó a médiában. Itt az idő megismerkedni a filmmel.
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 13:25
Meghívást kapott Kristóf György szlovák-magyar koprodukcióban, cseh és francia partnerekkel készülő Out című filmterve a cannes-i filmfesztivál Atelier filmterv-fejlesztő fórumára.
Film »
Film
csütörtök, 2015. március 5. 13:00
Még csak március eleje van, de már túl vagyunk három óriási idei bukáson. A Blackhat, a Mortdecai és a Jupiter felemelkedése is csúnyán elhasalt a pénztáraknál. És egyiket sem névtelen senkik követték el. A Szemtől szemben és a Collateral –A halál záloga kultrendezőjét, a Mátrix-trilógia alkotópárosát és Johnny Deppet kosarazták ki brutális módon a nézők. Ezek a hajdan sikert sikerre halmozó emberek miért nem érdekelnek már senkit? Legújabb filmjeik ugyan védhetetlenek, de kudarcuk szomorú jövőképet vetít elénk: a hollywoodi produkciók az eddiginél is jobban fognak hasonlítani egymásra. 
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 12:12
Beköltözne Ryan Reynolds testébe, ha az élete múlna rajta? - teszi fel a fogós kérdést A Self/Less című, thriller elemekben bővelkedő sci-fi. A haldokló milliárdos üzletembernek (Ben Kingsley) egy titokzatos férfi felajánlja, hogy meghosszabbítja az életét. Egy emberi testet mutat meg neki, amelyet „üres tartálynak” nevez, és ahova képes átmásolni az üzletember tudatát. A műtét után azonban nem várt komplikációk lépnek fel, és több tudat kezd hadakozni Ryan Reynolds testéért. Hogy ez mit is jelent konkrétan, az kiderül az előzetesből. A Self/Less-t a szemkápráztató vizuális stílusáról hírhedt Tarsem Singh rendezte, akinek eddig a Zuhanás a legsikerültebb filmje, de ő készítette a Halhatatlanok című 300-klónt, és a Tükrüm, tükröm című sajátságos Hófehérke-mesét is. A Self/Less-t július 31-én kezdik vetíteni az amerikai mozik, Magyarországra augusztusban fog eljutni a film.
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 10:42
A Bosszúállók: Ultron kora marketinggépezete továbbra sem tud hibázni: megnéztük a legújabb előzetest, és már megint azt kívánjuk, hogy bárcsak rögtön meg tudnánk nézni a filmet. Ultron hatalmába beleőrült királyként ül egy trónon, illetve búslakodik egy kastélyban, a szuperhősök lassítva ugranak együtt a havas erdőben, Higanyszál meg jól helyben hagyja Amerika Kapitányt. És a világmegmentés közepette még arra is van idejük, hogy elvonuljanak egy idilli vidéki házikóba. Szóval már megint ott vagyunk, hogy az előzetes tele van vagány, lelkesítő, illetve továbbgondolásra alkalmas pillanatokkal. A humor is átüt néha a romboláson és tempós látványorgián: Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) kénytelen tudomásul venni, hogy megint ő szedi össze a fiúk eldobott kacatjait. Az új szereplőkből minden eddigi előzetesnél többet mutat az új. Skarlát boszorkány (Elizabeth Olsen) és Higanyszál (Aaron Taylor-Johnson) beáll Ultron mellé, az utolsó másodpercekben pedig maga Vision (Paul Bettany) is beköszön. Tátva maradt a szánk a végére. A rombolás ugyan bevált sémákat követ, csak éppen mindig jön valami apróság, ami felvillanyozza az embert. A Bosszúállók: Ultron kora május 7-én érkezik meg a magyar mozikba.
Film » Origo
Film
csütörtök, 2015. március 5. 08:00
A Miért éppen én? (De ce eu?), az idei év egyik berlinálés román filmje már a mozikban van, és a színészek – Tudor Giurgiu rendezővel az élen – az ország városait járják, hogy minél több nézőhöz jusson el. Épp csak egy rövid beszélgetésre lehetett elcsípni a turné két állomása között, hogy kivételesen ne arról beszélgessünk, hogy politikailag mennyire aktuális a valós tényeken alapuló politikai thrillere, hanem hogy többet tudjunk meg a forgatókönyvírás kínjáról és a színészek kiválasztásáról.
Film » filmtett.ro
Film
szerda, 2015. március 4. 18:30
Lehet, hogy mégis jól fog sikerülni a második Hitman-mozifilm?
Film » SG.hu
Film
szerda, 2015. március 4. 17:36
A CBS Jon Foo személyében megtalálta Jackie Chan utódját a Csúcsformában-sorozathoz.
Film » SG.hu
Film
szerda, 2015. március 4. 17:14
Hosszú betegség után, 64 éves korában elhunyt Daniel Von Bargen, számtalan filmből ismerős amerikai karakterszínész. Nyomozótisztet játszott az Elemi ösztönben, szerepelt a Rés a pajzson-ban, A bárányok hallgatnak című thrillerben és az Ó, testvér, merre visz az utad? című Coen-filmben. Általában keménykötésű fickókat, rendőröket és katonatiszteket alakított a határozott fellépésű színész. Két éve egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt került be a hírekbe. Pisztollyal halántékon lőtte magát, majd a 911-t hívta, és segítséget kért. Cukorbeteg volt, az egyik lábát már amputálták, és kórházba kellett mennie, hogy néhány lábujját eltávolítsák. Ezt a műtétet akarta elkerülni. Daniel von Bargen az Elemi ösztön című filmbenForrás: StudioCanalmiddle Az Elemi ösztön-ben azzal próbált Michael Douglas agyára menni, hogy állandóan mesterlövésznek szólította, az esküdtszék egyik tagja volt a Philadelphia - Az érinthetetlen című AIDS-drámában, az Amerikai Délen játszódó Coen-filmben pedig Cooley seriffet játszotta, aki lehet, hogy maga volt az ördög. Legjelentősebb moziszerepét Kevin Costner A jövő hírnöke című posztapokaliptikus filmjében kapta, ő alakította a főhőshöz először bizalmatlanul viszonyuló Briscoe seriffet. Sorozatokban is feltűnt, játszott a Seinfeld-ben, Az elnök emberei-ben, és a Már megint Malcolm-ban is láthattunk. Haláláról elsőként a szülővárosában, Cincinnatiben székelő WLWT hírcsatorna tudósított.
Film » Origo
Film
szerda, 2015. március 4. 16:08
Az utóbbi idők legviccesebb magyar filmjét készítette el a Filmklub podcast huszonnyolcadik adásának vendége, Ujj Mészáros Károly. A Liza, a rókatündér egy abszurd komédia a párkeresésről, amely nem születhetett volna meg, ha nincs egy bizonyos sonkareklám. Megtudtuk azt is, majdnem Mads Mikkelsen pattogott pucéran a gumilabdán. A stúdióban egy szerelmes rendező, aki egy kilencfarkú kulcstartót is hozott nekünk mutatóba.  
Film » Origo
Film
szerda, 2015. március 4. 16:01
John Williams komponálja a zenét Steven Spielberg hidegháborús kémfilmjéhez, amelynek főszerepét Tom Hanks alakítja - értesült a Slashfilm.com filmes portál.
Film » Hír3.hu
Film
szerda, 2015. március 4. 15:22
Március 15-től hat héten át vasárnap esténként lesz látható a Dunán a Kossuthkifli.
Film » SG.hu
Film
szerda, 2015. március 4. 12:48
Ha csak fele olyan jó a Nina Forever című horror, mint amennyire meghökkentő és egyedi a története, sokat fogjuk még emlegetni ezt a filmet. Holly szereti Robot, és segít neki kikecmeregni a gyászból, amibe a nemrég meghalt barátnője miatt került. Az elhunyt ex azonban nem marad nyugton, és mindig akkor tér vissza, amikor Holly és Rob szexelnek. Modern, véres tündérmesének és horror-vígjátéknak nevezik a filmnek, az előzetesben ebből csak a rettegést és a tanácstalanságot kapjuk meg. Senki nem tudja mit kezdeni azzal a helyzettel, ha egy halálból visszatért, vérrel borított nő jelenne meg az ágyában. A Nina Forever-t az eddig rövidfilmekben utazó Ben és Chris Blaine testvérpáros rendezte, akiknek ez az első nagyjátékfilmjük, a három főszerepen Abigail Hardinham, Cyan Barry és Fiona O'Shaughnessy osztozik. A film világpremierje a South by Southwest fesztiválon lesz március közepén. A sima szex már nem elég nekikÖsszeszedtük a legemlékezetesebb filmeket, amelyekben különös szexuális szokásokkal bíró figurák tobzódnak. A balesetfétis, a szadomazo, a nekrofília és a pisiszex is terítékre kerül felnőtt olvasóinknak szánt összeállításunkban.   Tényleg csak felnőttek kattintsanak!  
Film » Origo
Film
szerda, 2015. március 4. 11:51
Az amerikai filmakadémia azt fontolgatja, hogy hat év után ismét visszatér az öt jelölthöz a legjobb film kategóriában - számolt be róla a The Hollywood Reporter.
Film » Hír3.hu

64 cikk | 1 / 4 oldal