Film hírek

   

Film
szerda, 2015. március 4. 11:32
Ahogy sokan mások, úgy mi is ki vagyunk már éhezve egy jó sci-fire. Jelenleg a mesterséges intelligencia lehetőségeivel eljátszó Ex Machiná-ban van minden reményünk, amelyhez most Amerikában is kiadtak egy rácsodálkozó, aztán egyre nyomasztóbbá váló előzetest. Egy gazdag feltaláló (Oscar Isaac) csinos androidokat tesztel a hegyi villájában, és ehhez meghívja magához az egyik alkalmazottját (Domhnall Gleeson). A férfi érzelmileg is kötődni kezd az Alicia Vikander által játszott robotlányhoz, a racionálisan, tudományos kísérletezéssel induló hétvége pedig fokozatosan eldurvul. Villognak a vörös fények, és még a jól ismert mondat is elhangzik, hogy nem szabad senkiben megbízni. Lesznek itt - remélhetőleg váratlan - csavarok. A filmet Alex Garland írta és rendezte, akinek különböző műfajokhoz kapcsolódó, riasztó jövőképek megalkotása nem ismeretlen terep. Ő jegyezte a 28 nappal később, a Napfény és a 2012-as Dredd forgatókönyvét, az Ex Machina az első műve, amit ő is rendezett meg. Jó ideig úgy volt, hogy a film áprilisban eljut a hazai mozikba is, de a legújabb hírek szerint valószínűleg mégsem mutatja be az Ex Machiná-t a forgalmazó. Nem szerepelt ugyanis jól azokban az országokban - Angliában és Dél-Koreában - ahol eddig bemutatták. Valóban, az már most látszik, hogy ez nem egy kasszát robbantó látványorgia, ellenben egy Gattaca-típusú kultfilm még lehet belőle, amely lassanként válik sokak kedvencévé. Amíg valamilyen módon el nem jut hozzánk a film, csodálhatjuk ezt a plakátot. Most mondja azt valaki, hogy képtelen lenne beleszeretni egy robotba! Az Ex Machina című film plakátkaForrás: Film4middle  
Film » Origo
Film
szerda, 2015. március 4. 09:56
Hét rendező, hét kisfilm Radnótiról. A fiatal alkotók a költő életművének egy-egy epizódját dolgozták fel saját stílusukban. A végeredmény egy szkeccsfilm Radnóti életéről gyerekkorától kezdve egészen 1944-ig. A bemutatóra már csak egy hetet kell várni, addig is kikérdeztük az alkotókat.
Film »
Film
szerda, 2015. március 4. 08:00
Rég nem készült Ocean’s-film (a harmadik részt 2007-ben adták ki), a Szemfényvesztők folytatására is várni kell még, szerencsére itt van Will Smith, aki A Wall Street farkasával befutó Margot Robbie-val az oldalán vállalja, hogy amíg jön egy okos forgatókönyvvel operáló, a tolvajlét glamúr-oldalát bemutató, könnyed film, leköti a néző figyelmét szép pofijával, hogy az csak a moziból kijövet vegye észre: meglopták.
Film » filmtett.ro
Film
szerda, 2015. március 4. 04:49
Igazi rajongói kedvenc rendezheti az új Pókember-mozifilmet.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 19:17
Jennifer Lawrence fotós lehet Steven Spielberg egyik soron következő filmjében.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 18:45
Furcsa belegondolni, hogy még három hét sem telt el A szürke ötven árnyalata mozibemutatója óta, mert amilyen nagy hype volt a film körül a premier környékén, olyan gyorsan merült a feledés homályába az erotikus dráma. Múlt szombaton a Saturday Night Live-ban vendégeskedő Dakota Johnson azért még sűrűn emlegette a sikerfilmet, amellyel egy csapásra világsztárrá vált, és le is ment a műsorban egy elég jópofa szkeccs, ami a katasztrófálisra sikeredett sajtókörúton élcelődött. Készült akkor azonban egy másik szkeccs is, ami még viccesebb, de időhiány miatt nem fért be a műsorba, viszont most közzétették a YouTube-on. Ez A sötét ötven árnyalata című folytatás egyik jelenetét képzeli el, és azt mutatja be, hogy milyen gyakorlati problémák merülnek fel Christian Grey szadomazo játszószobájának átépítési munkálatai alatt.   Így röhög a világ A szürke ötven árnyalatánRajong érte vagy utálja? Igazából mindegy, ezt az összeállítást így is, úgy is élvezni fogja. A szürke ötven árnyalatá-t övező őrület nagyságát mi sem jelzi jobban, hogy a film csak ezen a héten jelent meg, mégis paródiák tömkelege jelent már meg róla az interneten. Cicák, magyar szürkemarhák és Lego-figurák is rákaptak a szadomazó szexre, Emma Stone és Scarlett Johansson vicces lett volna Anastasia Steele szerepében, a Mikulás pedig sokkal perverzebb, mint Mr. Grey.Nézze meg a legjobb paródiákat!
Film » Origo
Film
kedd, 2015. március 3. 17:27
Steven Spielberg hetven felé közeledik, de továbbra sem akar megpihenni. Idén ősszel jön a Tom Hanks főszereplésével készült, Bridge of Spies című hidegháborús thrillere, melyet beválogattunk 2015 legjobban várt filmjei közé. Három további projekttel hozták hírbe, és most bejelentettek még egyet. Ebben Jennifer Lawrence szaladgálna fényképezőgéppel a kezében a Föld legveszélyesebb vidékein. Lynsey Addario fotóriporter életét vinnék közösen filmre, aki az elmúlt tizenöt év fontos háborús konfliktusai közül ott volt Afganisztánban, Irakban és Darfúrban. Tudósított Kongóból és Haitiből, az újságok címoldalára akkor került a neve, amikor Líbiában a Kadhafihoz hű erők elrabolták, és három másik újságíró kollégájával fogva tartották. Az egyelőre cím nélküli film Addario It’s What I Do: A Photographer’s Life Of Love and War című memoárját dolgozza fel. Jennifer LawrenceForrás: AFPmiddle Feltehetőleg évek fognak eltelni, mire ebből a tervből lesz valami, ugyanis még forgatókönyvíró sincsen, és Spielberg határidőnaplója tele van bejelentett és pletyka szintjén rebesgetett projektekkel. 2016 nyarán jön a The BFG, amely egy Roald Dahl-mesekönyv élőszereplős adaptációja lesz. A forgatókönyvet Harrison Ford volt felesége, Melissa Mathison jegyzi, aki dolgozott Spielbergnek, ő írta az E.T. A földönkívüli-t is. Egy kislány, Anglia királynője és egy barátságos óriás összefog, hogy megmentsék a világot az emberevő óriásoktól. Innentől már csak találgatni lehet, hogy melyik dédelgetett tervébe fog bele. A Lincoln után ismét Daniel Day-Lewis akart forgatni Spielberg, de végül az Irakból és Afganisztánból hazatérő, nehezen visszailleszkedő katonákról szóló filmet nem sikerült tető alá hozni. Február végén felröppent egy pletyka, hogy a Thank You For Your Service-t ismét előveheti a rendező, és idén ősszel leforgathatja. Egy ideig úgy volt, hogy Spielberg rendezi az Amerikai mesterlövész-t, de aztán lepasszolta a projektet. Most megcsinálhatná a saját filmjét a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő katonákról. Steven SpielbergForrás: AFPmiddle És még mindig van tovább, a Deadline szerint Spielberg azt szeretné, hogy Chris Pratt (A galaxis őrzői, Jurassic World) játssza el Indiana Jonest az ötödik részben, és ha tetszik majd neki a forgatókönyv, azt sem zárja ki, hogy ő rendezze majd a filmet.
Film » Origo
Film
kedd, 2015. március 3. 16:40
A Tron és a Feledés után Joseph Kosinski lehet, hogy Gran Turismót fog készíteni.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 15:36
Azt hihetnénk, ha jövő hónapban jön egy Charlize Theron főszereplésével készült nyomozós thriller, amely ráadásul a Holtodiglan szerzőjének, Gillian Flynn-nek egy másik bestsellerén alapul, akkor már javában dübörög a reklámkampány, és erről a filmről duruzsolnak izgatottan a filmes oldalak. Ehhez képest még előzetes sincsen a Dark Places-hez, és az első plakát is csak most jött ki, amelyen Theron magzatpózhoz hasonló helyzetben alszik, és a grafikus tinédzsert varázsolt a 39 éves színésznőből. Egy lelkileg súlyosan sérült nőt alakít, akinek minden oka megvan rá, hogy rémálmai legyenek. Gyerekkorában az egész családját lemészárolták, ő pedig a testvére ellen vallott a bíróságon. Évek telnek el, és egy amatőrökből álló nyomozóklub tagjai keresik fel, akik azt gyanítják, hogy a börtönbe zárt fiútestvér ártatlan, a nő pedig hazudott.  Charlize Theron a Dark Places című filmbenForrás: Mandalay Picturesmiddle A regény a két idősík között ugrálva görgeti előre a cselekményt, és közben a narrátor személye is váltakozik. A The Dissolve "gyors iramú, függőséget okozó olvasmánynak" nevezte a krimit, abban pedig teljesen egyetértünk a filmes szaklappal, hogy ígéretes színészgárdát szedtek össze a filmhez: Charlize Theronon kívül felbukkan még Chloe Grace Moretz, Christina Hendricks, Nicholas Hoult és Tye Sheridan. A Dark Places-t Gilles Paquet-Brenner (Sarah kulcsa) rendezte, a film világpremierje Párizsban lesz március 30-án, a francia mozik április 8-án kezdik játszani a filmet. Magyarországi bemutatóról még nem kaptunk információt. A Dark Places című film plakátjaForrás: Mandalay Picturesmiddle A Dark Places című regény Magyarországon Sötét helyek címmel jelent meg tavaly az Alexandra kiadónál, itt a hivatalos szinopszisa: "Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes. Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja - egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság - felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül."
Film » Origo
Film
kedd, 2015. március 3. 14:57
A Liza, a rókatündér nézői fűnek-fának elújságolták, hogy milyen jól sikerült a film.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 14:30
Szegény kritikusok most jól megszívták, hiszen majdnem minden napra jut egy premier, vagyis egy ingyenes sajtóvetítés.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 13:43
A BKF Fényíró Filmklubja már külsősök számára is látogatható. Ennek apropóján indítottuk el cikksorozatunkat, melyben a BKF diákjai számolnak be az eseményről. A félév legutóbbi Fényíró Filmklubjában Mészáros Márta Temetetlen halott című filmjét vetítették, vendége pedig Jancsó Nyika operatőr volt, aki családjáról, a dokumentumfilmezésről és a Nagy Imre-filmről mesélt.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 12:55
Március 7-én, szombaton Szirtes András filmklubjában a kortárs magyar kísérleti film három alkotójától láthatnak válogatást az érdeklődők: Igor és Ivan Buharov, illetve Lichter Péter munkásságából lesz vetítés, ami után Kádár Anna filmesztéta beszélget az alkotókkal.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 12:47
Sem Will Smith, sem Shaun, a bárány nem mozgatta meg igazán a hazai mozizókat.
Film » SG.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 11:55
A ZagrabDox nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon regionális kategóriában Nagy pecsét-díjat kapott a Káin gyermekei című magyar alkotás, míg ugyanezen kategóriában Kis pecsét-díjat nyert a Másik Magyarország című dokumentumfilm.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 11:28
Kijött egy korhatáros előzetes a Keményítőkúrá-hoz (Get Hard), és az rögtön látszik, hogy Will Ferrell nem ezzel a filmmel fogja megújítani a karrierjét. Ugyanazokkal az ütődött, néha gusztustalan poénokkal jön, amelyek révén megismerte őt a világ. Egy pénzembert alakít, akit csalásért tíz év börtönre ítélnek, de nem egy medencés, teniszpályás luxusbörtönbe kell bevonulnia, hanem a kőkemény San Quentinbe. Retteg nagyon, hogy mi lesz vele a rács mögött, ezért felfogadja az egyik munkatársát, hogy készítse fel a börtönéletre. Azért esett a Kevin Hart által játszott fickóra a választása, mert ő afroamerikai, és egy gazdag fehér ember szemében ez azt jelenti, hogy biztos börtönviselt. Persze a srác kapva kap az alkalmon, és eljátssza a főnöke előtt a menő gengsztert, amihez egyébként semmi köze nincsen. Innen már mindenki el tudja képzelni, milyen spektrumon mozognak a film poénjai: Ferrell először csiricsáré ruhákban próbál besimulni a közegbe, aztán pár nap múlva már pisztollyal hadonászó gettóarcként próbálja eladni magát. Noha a magyar mozinézők allergiásak Will Ferrellre, a Keményítőkúrá-t állítólag nálunk is játsszák majd, a pontos premierdátum még nem ismert (Amerikában március 27-én kerül a mozikba). Will Ferrell-lel a Pancser Police idején készítettünk interjút, szó esett a hollywoodi sztárság előnyeiről és hátrányairól, idióta poénokról, fenékbeültetésről, és rabbikról.   
Film » Origo
Film
kedd, 2015. március 3. 09:41
Ethan Hawke, Denzel Washington és Chris Pratt is szerepel A hét mesterlövész című klasszikus western felújításában, amit Antoine Fuqua rendez.
Film » Hír3.hu
Film
kedd, 2015. március 3. 09:36
Régi álma valósulhat meg Leonardo DiCapriónak - írta meg a The Hollywood Reporter. Eljátszhatja ugyanis Billy Milligant, akinek többszörös személyiségzavara volt, egyszerre huszonnégy különböző személyiség élt benne. Ő volt az első ember, aki sikeresen hivatkozott mentális betegségére a bíróságon. Nemi erőszakkal és fegyveres rablással vádolták, de a személyiségzavara miatt felmentették a vádak alól. DiCaprio már tizennyolc éve szeretné eljátszani a férfit. Az évek óta húzódó projektbe az lehelt új életet, hogy a sztár producerként is beszállt, és szerződtettek két új írót. Jason Smilovic eddig az Alvilági játékok-at jegyezte, Todd Katzbergnek pedig ez lesz az első írói munkája. A The Crowded Room Daniel Keyes a The Minds of Billy Milligan című dokumentumregénye alapján készül. Leonardo DiCaprioForrás: Getty Images/Jemal Countessmiddle Milligan egyik személyisége a leszbikus Adalana volt, aki a nemi erőszakokért volt felelős, a jugoszláv kommunista Ragen vállalta magára a rablást, de például egy kimért angol úriember, Arthur is lakozott Milligan testében. DiCaprio legközelebb a Birdman rendezéséért frissen Oscar-díjas Alejandro González Inárritu bosszúwesternjében, a The Revenant-ban játszik főszerepet. Az év végén a mozikba kerülő filmben egy 19. századi hegyi embert alakít, akit egy medve csúnyán megtépett, társai pedig ez után magára hagyták a vadonban. Alejandro González Inárritu, Leonardo DiCaprio és Emmanuel Lubezki operatőr a The Revenant forgatásánForrás: Twentieth Century Fox Film Corporationmiddle A The Revenant-ban és a The Crowded Room-ban is látványos színészi feladatot kell megoldani DiCapriónak, mindkét film alkalmas lehet arra, hogy az Akadémia végre törlessze régi adósságát, és Oscart adjon a színésznek. Leonardo DiCaprio mikor kap már Oscart?Négyszer jelölte az Amerikai Filmakadémia a 39 éves színészt Hollywood legnagyobb elismerésére, ám legalább ugyanennyiszer megfeledkeztek róla. Legutóbb élete alakítását nyújtotta A Wall Street farkasában, mégis hoppon maradt. Túl jóképű? Túl fiatal? Vagy egyszerűen csak utálják Hollywoodban?Megvizsgáltuk, mi lehet a gond  
Film » Origo
Film
kedd, 2015. március 3. 08:00
Február közepén nyílt, március 8-áig tekinthető még meg a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Kiállítótérben az Álomvadászat című rendhagyó kiállítás: Igor és Ivan Buharov, valamint Vasile Croat (azaz Szilágyi Kornél, Hevesi Nándor és Horváth László) alkotásaival találkozhat  a közönség. Többek közt kiállított filmek, filmrészletek, videomunkák, mozgóképes és videóinstallációk is láthatók a festmények, objektek, illetve szobrok társaságában. A kiállítás megnyitóján jelen lévő alkotókkal a filmről, az általuk képviselt filmes kísérletekről, korábbi alkotásaikról, filmes terveikről és alkotómunkájuk különlegességéről beszélgettem.
Film » filmtett.ro
Film
hétfő, 2015. március 2. 20:53
A hétvégét az Urániában töltöttük, és jobbnál jobb frankofón filmeket néztünk. Találkoztunk tehetetlen egyedülálló anyával, lázadó kamaszlánnyal, régi barátokkal egy havannai ház tetején, sőt, egy palesztin állatorvossal is.
Film »

64 cikk | 2 / 4 oldal