Technika hírek

   

Technika
kedd, 2015. március 3. 09:20
Újra a Google-től hangos az internetes média, ezúttal viszont nem elsöprő sikerekről, hanem nagy változásokról olvashatunk, hiszen a Google+ megszűnik létezni a korábban megszokott felépítésében. Tegnap érkezett a bejelentés, hogy a riválisaihoz képest, mondhatni vegetáló közösségi platformot feldarabolják. Az eddigi csomagban … Folytatás»
Technika » Tech.hu
Technika
kedd, 2015. március 3. 06:51
Kurtafarkú kenguru, azaz quokka szelfi terjed az interneten. Ez az apró kis ausztrál állat (egyébként rágcsáló) hihetetlen cukisággal photobombol, így egy pillanat alatt népszerű lett és mosolyt csal mindenki arcára. Nevetős képriportunk következik. További cukiságokat a Bored Panda oldalon találsz.
Technika » Tech.hu
Technika
hétfő, 2015. március 2. 18:55
1982-ben a BBC harcba szállt a számítógépes analfabetizmussal szemben. Ehhez saját számítógépet készíttettek, mellyel olyanokat is meg lehetett tenni, amilyeneket ma az interneten szokás. És mindezt ma is megnézhetjük.
Technika » Nyelv és Tudomány
Technika
hétfő, 2015. március 2. 15:26
A Sony Morpheus vagy a Facebook Oculus szemüvege virtuális valóságot jelenít meg viselője előtt, a Microsoft minap bemutatott HoloLens nevű eszköze összemossa a fizikai és a virtuális jelent, így alakul ki a kiterjesztett valóság. Az elsősorban a szoftvereiről ismert informatikai óriás szemüvege saját termék, a cég tervezi és majd gyártja is.
Technika » Népszabadság Online
Technika
hétfő, 2015. március 2. 14:30
Barcelonában mutatta be új csúcsmobiljait a Samsung, s kiderült, nincs új a nap alatt: ahogy az iPhone6 is két kivitelben került a piacra tavaly, most a Galaxy S6 sorozattal is így lesz. Menő és elegáns lett az új vezeték nélkül is tölthető csúcstelefon, amihez komoly mobil fizetési rendszert is összedobtak a koreaiak.
Technika » Népszabadság Online
Technika
hétfő, 2015. március 2. 11:02
Újabb pofon az Android szerelmeseknek, a Samsung ismét lenyúlta az Apple-t, kinézetben és szoftveresen is. Mi lesz ebből, talán újabb évekig húzódó pereskedés? Nézzük a hasonlóságokat: A telefon alja szinte összetéveszthető egy iPhone-nal. A Samsung Pay rendszer nyáron lesz élesítve, … Folytatás»
Technika » Tech.hu
Technika
hétfő, 2015. március 2. 10:57
A fan fiction világában nem csak arra van lehetőségük a fanatikus rajongóknak, hogy belépjenek a hősök világába vagy elképzeljék, hogy milyen lenne, ha életük összefonódna, hanem még annál is többre. De mennyivel többre? Ezekben a kitalált világokban halandók és hőseik … Folytatás»
Technika » Tech.hu
Technika
vasárnap, 2015. március 1. 19:45
Barcelonában mutatta be új csúcsmobiljait a Samsung, s kiderült, nincs új a nap alatt: ahogy az iPhone6 is két kivitelben került a piacra tavaly, úgy most a Galaxy S6 sorozattal is így lesz.
Technika » Népszabadság Online
Technika
vasárnap, 2015. március 1. 18:37
Barcelonában bemutatkozott a Galaxy S6 és a kijelző két oldalán hajlított Galaxy S6 Edge, az 5,1 hüvelykes képátló és a QHD felbontás közös. A helyszínről jelentkezünk.
Technika » mobilarena
Technika
szombat, 2015. február 28. 08:34
2015. február 27-én elhunyt a Star Trek Mr. Spockjának legendás alakítója, Leonard Nimoy. A színész 83 éves volt. A tudományos és ismeretterjesztő világ rá emlékezik.
Technika » Nyelv és Tudomány
Technika
péntek, 2015. február 27. 20:15
Több mint 390 ezer dollárért (105 millió forint) kelt el Simon Kuznets amerikai közgazdász Nobel-érméje egy csütörtöki Los Angeles-i aukción. A 23 karátos aranymedál leütési ára 309 848 dollár volt.
Technika » Népszabadság Online
Technika
péntek, 2015. február 27. 16:44
DNS-analízis bizonyítja, hogy nyolcezer évvel ezelőtt már búzát hoztak be az Egyesült Királyság mai területén élt kőkorszaki emberek – jelent meg egy érdekes tanulmány a Science  magazinban. Hogy miért meghökkentő ez a tény: mert eddig úgy tudtuk, hogy a vadászó-gyűjtögető primitív őslakosok a kontinens többi lakójától meglehetős elszigeteltségben éltek.
Technika » Népszabadság Online
Technika
péntek, 2015. február 27. 14:31
Hamarosan új márkájú, Kínában gyártott windowsos tabletek és okostelefonok jelenhetnek meg a boltokban. A hazai piacon ma még részben ismeretlennek számító, kínai márkák termékei Windows alkalmazásokkal futnak.
Technika » Népszabadság Online
Technika
péntek, 2015. február 27. 12:56
A GIF (Graphics Interchange Format) jó móka, a lényege az, hogy egy fájl több képet tárol, amelyek meghatározott sorrendben követik egymást, ennek eredményeképp ez animációként jelenik meg a felhasználó előtt. De hogyan készítsd el a sajátodat? Legyen szó YouTube videóról, … Folytatás»
Technika » Tech.hu

54 cikk | 3 / 3 oldal