Külföld hírek

   

Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:15
Néhány éve még az olyan írásokat, hogy két klinikai halott emberen olyan transzplantációt hajtanak végre, hogy az egyikük ép fejét a másik sértetlen testére ültetik - a fantasztikus novellák polcán kerestük. Mára viszont odáig fejlődött az emberi tudás, hogy a témával a New Scientist című vezető tudományos folyóirat is foglalkozik.
Külföld » Stop.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:09
Az ukrajnai fegyverszállítások gyors engedélyezését sürgette Barack Obama amerikai elnöknél John Boehner, az amerikai képviselőház elnöke más republikánus és demokrata törvényhozókkal együtt egy csütörtökön nyilvánosságra hozott levélben.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:57
Több tucat embert, köztük gyerekeket öltek meg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei Nigéria északkeleti részén - közölték szemtanúk és biztonsági források csütörtökön.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:51
Több tucat embert, köztük gyerekeket öltek meg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei Nigéria északkeleti részén.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:42
Borisz Karaglickij orosz politológus egy német lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy noha a lakosság körében nagy Putyin népszerűsége, a döntő az, hogy az orosz elit hogyan viszonyul az elnökhöz. Szerinte Borisz Nyemcov ellenzéki politikus meggyilkolása mögött az orosz titkosszolgálatnak az a része áll, akik Putyin lemondását akarják és azt, hogy Oroszország kibéküljön a Nyugattal.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:42
Az orosz vizsgálati fogságban ülő Nagyija Szavcsenko ukrán pilótanő részben feladta éhségsztrájkját, hajlandó húslevest fogyasztani.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:25
Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet dzsihadistái felgyújtottak egy olajmezőt Tikrít közelében, hogy akadályozzák az iraki kormányerőknek a város visszafoglalására indított hadműveletét - állították csütörtökön szemtanúk.
Külföld » HVG.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:20
A kanadai kormány megerősítette, hogy Észak-Korea fogva tartja a torontói Fény Koreai Presbiteriánus Egyház egyik kanadai lelkipásztorát, aki január végén humanitárius misszióra indult a világtól elzárt kommunista országba - mondta csütörtökön a lelkész családja.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 18:16
A hét elején a korrupcióért ötéves szabadságvesztésre ítélt Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági miniszter, korábban pedig az előzetes letartóztatásba került Elena Udrea volt turisztikai miniszter minősítette megalázónak fogvatartási körülményeit.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:47
Leváltották az egyiptomi belügyminisztert, Mohamed Ibráhímot egy váratlan kormányátalakítás során, amelynek keretében további öt tárcavezetőnek is távoznia kellett hivatalából - jelentette csütörtökön az an-Níl egyiptomi hírtelevízió.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 17:34
Szövetségi törvényt sérthetett hivatali ideje alatt folyamatosan a volt amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton. A demokrata politikus ugyanis hivatalos levelezését magán e-mail címéről intézte, ami tilos.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:18
Diplomáciai vihart okozott Ausztrália és Indonézia között a hír, hogy évtizedes fogva tartás után a leghírhedtebb börtönben fognak kivégezni két ausztrál drogcsempészt. Jakartát nem érdekli a nemzetközi nyomás, Brazíliával és Norvégiával például már a diplomáciai kapcsolatai is megszűntek hasonló okok miatt.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:02
A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya idegenrendészeti eljárást indított 12 afgán, 4 koszovói, 2 kubai és 1 szír állampolgárral szemben, akiket március 3-án és március 4-én, Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A 7 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 1 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy 2 külföldi állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Valamennyi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:38
Kisebb NATO-flotta érkezett szerdán a Fekete-tengerre, ahol hadgyakorlatot tartanak bolgár, román és török hadihajókkal közösen. A NATO rendszeresen küld hadihajókat a Fekete-tengerre kiképzési célokkal.
Külföld » Erdély.Ma
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:23
Az Európai Unió fontolóra veszi az állatkísérletek betiltását, miután több, mint egymillióan írtak alá egy petíciót.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:14
A detonáció kárt tett az utcán parkoló autókban és a szomszédos házak ablakait is betörte.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:10
A nők Európa-szerte még 2013-ban is átlagosan 16,4 százalékkal kevesebbet kerestek a férfiaknál - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:04
Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikust a múlt szombatra virradó éjjel ölték meg több lövéssel, amikor a hídon a lakása felé sétált ukrán hölgykísérőjével. Anna Durickaja nem sérült meg.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 15:01
Horvátország a kormány szerint teljesítette a schengeni övezet csatlakozási feltételeit. Ranko Ostojic belügyminiszter hétfőn adja át az Európai Bizottságnak azt a jelentést, amely bizonyítja Zágráb felkészültségét - adta hírül a horvát sajtó a csütörtöki kormányülés után.
Külföld » Inforadio.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:56
Letartóztatták Eszéken Branimir Glavašt, akit korábban már elítéltek a szerb civilek ellen elkövetett háborús bűnökért.
Külföld » VajdaságMa

247 cikk | 4 / 13 oldal