Külföld hírek

   

Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:46
Az ukrán fegyveres erők csütörtökre virradóra visszaverték az oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok támadását Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol kikötőváros melletti Sirokine településnél - közölte a kijevi parancsnokság sajtóosztálya.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:44
Az első Obama-kabinet külügyminisztere reagált az őt ért vádakra, melyek szerint hivatali ideje alatt törvényt sértett azzal, hogy a kormányzat által biztosított fiók helyett egy magán e-mail címet használt levelezéseire. Hillary Clintont szerdán a bengázi konzulátust ért támadás kapcsán az amerikai képviselőház is beidézte.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:40
A fegyveres erők visszaverték a szakadárok rohamát Mariupol környékén.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:36
A kormány hitelességének növelését, a kormányzás rendszerének modernizálását, tiszta, a szolgáltatásra összpontosító és a jogállami alapelveket magára nézve kötelezőnek tartó működést ígért a kínai miniszterelnök csütörtökön, az Országos Népi Gyűlés (ONGY) éves ülésszakának nyitónapján.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:33
Szlovákiában is egyre erőteljesebben népszerűsítik a Kreml álláspontját és ideológiáját az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban. Egy rejtélyes találkozó és Putyin egyik tanácsadójának az előadókörútja is ezt igazolja.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:20
Az idén már hatodik alkalommal nyílik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivál csütörtökön délután a Széchenyi téren, hogy a szegediek most is belekóstolhassanak a disznóvágások hangulatába.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:18
Sierra Leone és Guinea maradt az a két nyugat-afrikai ország, ahol még mindig tombol az ebolajárvány.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:18
Súlyos adatkezelési hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a többek között idősek számára szervezett termékbemutatók, egészségnapok esetében – közölte Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke szerdán, budapesti sajtótájékoztatón.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:15
A vizes katasztrófák figyelmeztetnek bennünket a jövő problémáira – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) budapesti konferenciáját megnyitó beszédében.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:10
A magyar bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény előírásainak betartása mellett – közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerdán az MTI-vel.
Külföld » MagyarSzo.com
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 11:01
A volt akt- és fotómodell korábban a Zetor traktorgyár falinaptárának is pózolt.
Külföld » ma.hu
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:37
Elutasította a fogolycserét Indonézia; ez volt Ausztrália utolsó reménye arra, hogy megmentsen a kivégzéstől két kábítószercsempészt.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:05
Egy orosz BUK típusú légvédelmi rakéta okozta a Malaysia Airlines MH17-es járatának múlt év júliusában történt ukrajnai tragédiáját – jelentette be a holland ügyészség sajtószolgálata. Vádat egyelőre nem emeltek senki ellen.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:58
Márciustól egy új munkatárs kíséri Robert Fico szlovák miniszterelnököt a hivatalos találkozóira. Mária Trosková a kormányfő asszisztenseként dolgozik. A csinos hölgy korábban akt- és fotómodellként dolgozott. 
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:48
Március végén fordulóponthoz érkeznek a nagyhatalmak és Irán között zajló nukleáris tárgyalások. A végső döntést iráni részről a legfőbb vezető hozza meg, de Ali Hamenei prosztatarákkal küzd, így az utódlás égető kérdéssé vált.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:47
Harminckettőre emelkedett a donyecki Zaszjagyko bányában szerdán bekövetkezett sújtólégrobbanás megtalált halálos áldozatainak száma, egy bányászt még keresnek - közölte a Kelet-Ukrajnában önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság katasztrófavédelmi szolgálatának szóvivője.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:45
A Magyar Nemzeti Bank úgy látja, hogy a hitelminősítőknek immár ki kellene venniük az országot a bóvli kategóriából. Ezt a Financial Timesnak írt vendégkommentárban fejti ki Kuti Ákos, a bank monetáris politikáért felelős igazgatója, illetve Ligeti Imre, aki ugyanott közgazdász.
Külföld » 168 óra Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:40
Betartotta választási ígéretét Bill de Blasio, New York polgármestere: ezentúl a város egymillió iskolása számára nem lesz tanítás két jelentős muszlim ünnepnapon.
Külföld » Origo
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:39
Mark Lippert szöuli amerikai nagykövetre egy Észak-Koreával szimpatizáló férfi támadt rá csütörtökön, egy pengével megsebesítve arcát és csuklóját.
Külföld » Népszabadság Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:28
Oláh Lajos, Magyarország ottawai nagykövetségén szolgáló diplomatája Montrealban, egy kerekasztal-beszélgetésen sajátos módon próbálta megvédeni a magyar kormányt az "ott elhangzott hazugságoktól". A résztvevőknek nem tetszett a produkció, a diplomata kirohanásáról videofelvétel is készült.
Külföld » Népszabadság Online

247 cikk | 6 / 13 oldal