Kultúra hírek

   

Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 13:32
Stanislaw Lem Solarisából készült operát mutatnak be Párizsban csütörtökön. Fudzsikura Dai zeneszerző és Tesigavara Szaburo koreográfus idegen világot teremtő alkotást ígér a közönség számára.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 13:17
Kontra Ferenc Márai- és József Attila-díjas író, a Magyar Szó Kilátó mellékletének szerkesztője, azon belül a Magyar Tanszék Címkefelhő rovatának is szerkesztője volt ma az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalmi Tanszék Kontaktzóna sorozatának vendége.
Kultúra » VajdaságMa
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:57
A kötetet bemutatja Németh Gábor A szerzővel beszélget Veiszer Alinda Közreműködik: Vázsonyi János (szaxofon) Háttérvetítés: Szilágyi Lenke A könyvbemutatót követően 18 órakor Keresztury Tibor a Magvető standjánál dedikál
Kultúra » Litera
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:47
Ismét rajongóihoz fordul Amanda Palmer amerikai énekesnő-performanszművész, aki három évvel ezelőtt egymillió dollárt kapott híveitől  a Kickstarter nevű pénzgyűjtőoldalon.
Kultúra » Népszabadság Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:33
Azt hiszi, látott már gyönyörű könyvesboltot? Mutatunk 16 annál is káprázatosabbat!
Kultúra » HVG.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:30
Immár hivatalosan is Villányi Franc néven mutatja be a Villányi borvidék új eredetvédelmi szabályozása szerint készült, prémium besorolású cabernet franc borait péntektől vasárnapig Budapesten a VinCE Budapest Wine Show-n részt vevő 19 villányi pincészet.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:16
Keresztury Tibor könyvbemutatója a Vázsonyi-szalonban Közreműködik: Vázsonyi János (szaxofon) Háttérvetítés: Szilágyi Lenke
Kultúra » Litera
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:02
A kultúra terjesztésére múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet - számolt be a hongkongi média. A járművekből kiveszik az üléseket, ezzel kiállítótérré alakítva az utasteret.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:00
Intézkedési tervet kell készítenie a Budapesti Gazdasági Főiskolának és az Óbudai Egyetemnek, a két intézménynél ugyanis több hiányosságot talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2009 és 2013 közötti időszakot érintő ellenőrzése során.
Kultúra » EduLine.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:00
Vasárnap a nők fél áron látogathatnak el félszáznál több budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nőnap alkalmából - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:50
E kötet szerzőjének apai nagyapja a kiegyezés táján még pálinkafőzéssel kereste a kenyerét Csehországban. Tehetséges fia a csőd után félbehagyta a gimnáziumot. Prágába, Párizsba, Bécsbe, majd Pestre került, számos gazdasági társaságot alapított, működtetett, végül Ferenc Józseftől báróságot kapott, és a Főrendiház tagja lett. Nagy ember.
Kultúra » 168 óra Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:30
Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:29
A sikeresen pályázó tévéfilmek befejezésének határideje 2016. szeptember vége, az animációs alkotásoké 2017. január közepe.
Kultúra » ma.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:14
E héten zajlik, március 8-ig tart a dunaPart3 – Kortárs Előadó-művészeti Platform, amelyet a dunaPart és a Hungarian Showcase egyesítésével a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Független Előadó-művészeti Szövetség és a Színházi Kritikusok Céhe közösen rendez meg.
Kultúra » 168 óra Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:00
Az idén összegyűjtik a Sóstói Múzeumfaluba a Felső-Tisza-vidékéről áttelepített közösségi és lakóépületek történetét, a hozzájuk kapcsolódó, még fellelhető dokumentumokat, illetve emlékeket a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő intézmény dolgozói.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:55
Már lehet jelentkezni a tanárok 2016-os minősítési eljárására, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az átsorolásról is.
Kultúra » EduLine.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:47
Első ízben állítják ki Alfred Nobel kézírásos végrendeletét, amelyben a svéd tudós a nevét viselő híres díjat létrehozta: az okirat március 13-tól lesz látható - jelentette be szerdán a stockholmi Nobel-múzeum.
Kultúra » Múlt-kor
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:32
Örökmozgó animáció a lassan lebomló hulladékról, palackposta időutazással, groteszk fakitermelés, illegális szemétlerakás elleni kommandó. Kiosztották a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését célzó filmpályázat díjait.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:30
Egy malajziai születésű 33 éves énekes, Guy Sebastian képviseli Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben - jelentette be az ausztráli közszolgálati intézmény, az SBS Sydneyben.
Kultúra » Stop.hu
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:28
Kubiláj kán uralkodása alatt, az erőltetett kínai ezüstbányászat következtében a 13-14. században jóval nagyobb volt a nehézfém okozta környezetszennyezés, mint az ipari forradalom utáni időkben, állapították meg geológusok a dél-kínai Jünnan tartományban található tavak üledékeinek vizsgálata után. A szakemberek szerint a 700 évvel ezelőtt kitermelt nehézfémek a mai napig szennyezik a környezetet.
Kultúra » Népszabadság Online

385 cikk | 5 / 20 oldal