Hírek - Magyar Nemzet Online

Belföld
péntek, 2015. március 6. 10:20
25 millió forintos közbeszerzést nyert az Elios Innovatív Zrt. A fideszes vezetésű Dunaújvárosban a miniszterelnök vejének cége újíthatja fel az eredményjelző táblákat a város futballstadionjában – számolt be az RTL Klub. Tiborcz István társtulajdonos a cégben, melynek az Index szerint négy közbeszerzése kapcsán is nyomozás folyik.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
péntek, 2015. március 6. 09:20
Az Európai Parlament 2006 és 13 között 26,5 milliárd eurót fordított különleges romaprogramokra, a földrészen élő 10-12 millió roma helyzete azonban csak tovább romlott – írja a Berliner Zeitung. A lap szerint Magyarországon a roma gyerekek számára törvényesen nehezítik meg a szabad iskolaválasztást.
Belföld » 168 óra Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:42
Repülőgép-balesetben súlyosan megsérült Harrison Ford amerikai színész, amikor csütörtökön a Santa Monica-i repülőtérről felszállva lezuhant egy Los Angeles-i golfpályán – közölte szóvivője, hozzátéve, hogy a színész nincs életveszélyben, és „teljesen fel fog épülni”.
Hírek » Magyar Nemzet Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:30
Bár a legtöbb baloldali ellenzéki párt részt vesz a kormányellenes civil szerveződések egységes március 15-i demonstrációján, a hogyan továbbról egyelőre annyi az elképzelés, ahány a szereplő – derült ki a Republikon Intézet Civilek, politika, alternatíva című tegnapi konferenciáján.
Hírek » Magyar Nemzet Online
Magazin
péntek, 2015. március 6. 06:58
Harrison Ford balesetet szenvedett csütörtökön egy saját maga által vezetett repülőgéppel Kaliforniában- tudta meg az Index. Súlyos sérülései ellenére az állapota kielégítő.
Magazin » 168 óra Online
Belföld
péntek, 2015. március 6. 06:40
Komoly bírálatot kapott az Akadémia egyik kutatóközpontjától a Sorsok háza Schmidt Máriához köthető koncepciója – tudta meg a HVG. A lap által idézett dokumentum szerint a tervezet „ellentmondásos, gondatlanul szerkesztett munka”. A Terror Háza igazgatónője szerint a Lázár János által az MTA-nak is elküldött anyag csak egy „előzetes” koncepció volt, azóta kidolgozták már a véglegeset.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 20:02
A Tilos Rádió, Magyarország legrégebbi közösségi rádiója gyűjtést szervez az ukrán földön, Kárpátalján rendkívül nehéz helyzetbe kerültek támogatására, hiszen a háborús helyzet okozta számos nehézség mellett égbeszökő árak, elértéktelenedő fizetőeszköz, élelmiszerhiány sújtja őket.
Belföld » 168 óra Online
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:12
Egy szolgáló értelmiségi, aki a saját független eszével már nem dicsekedhet, nem is akar, azzal próbált megdicsőülni, hogy tudója viszont a vezér titkának, amit azonnal ki is fecsegett. Pedig G. Fodor Gábor stratéga és tanácsadó nem akart semmi rosszat. Pusztán fel akarta világosítani a tévedésben levő jobboldali értelmiséget arról, hogy a Fidesz számára a polgári Magyarország csupán hívószó, politikai termék, és nem realitás, nem is szánta annak soha.
Saját Rovat » 168 óra Online
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:03
Rádöbbentem, hogy itt, ebben az országban nem az érték érvényesül, hanem az érvényesülés az érték.
Hírek » 168 óra Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 17:02
Elemzők azt várják, hogy a várható pénzpolitikai lazítás visszafogja Közép- és Kelet-Európában a nemzeti valuták erősödését – írja a Reuters.
Kultúra » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 16:19
Adam Michnik veszélyesnek tartja Orbán Viktor politikáját. Az egykori lengyel ellenzéki, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője a FAZ-ban azzal indokolja véleményét, hogy a magyar kormányfő egyedülálló cinizmust tanúsít.
Belföld » 168 óra Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:49
Putyin feltartóztatása a Nyugat kitartásán áll vagy bukik. Az Egyesült Államoknak és az EU-nak össze kell zárni – írja John Shattuck, a CEU elnök-rektora a The Boston Globe-ban hétfőn megjelent írásában.
Külföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:07
Új főszerkesztő áll a Lánchíd Rádió élén. A lelkiismereti okokból távozó Gajdics Ottó után Schlecht Csaba a birodalom Üllői úti rezidense. A név sokaknak ismerős. Schlecht eladóként szerepelt 1995-ben és ’97-ben tizenhat, „Fidesz-közelinek mondott” cég értékesítésekor, amelyeket a Németországban élő Joszip Tot és Kaya Ibrahim vásárolt meg, miután elvesztették okmányaikat. Schlecht egy héttel korábban vette a cégeket, többségükben Simicska Lajostól, Kövér Szilárdtól és Varga Tamástól. Az ügyet a hatóság azóta végleg ejtette, Schlecht pedig eltűnt a közéletből, ahogy a több százmilliós köztartozás is. De nincs olyan régi történet, amelynek ne lenne előzménye.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 13:00
A Bors információi szerint a rendőrség arra vár, hogy olyan időjárási körülmények legyenek, mint Váradi András halálának napján, hogy megállapíthassák, pontosan hogyan történt az eset.
Belföld » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 12:35
Gyomaendrődön egy helyi civilszervezet jelöltje, Vasas György Péter győzött a hétvégi időközi önkormányzati választáson. A Körösök Vidékéért Egyesület jelöltje szerint nagyban hozzájárult a sikerhez az, hogy jól ismerték a településen, és függetlenként nem lehetett pártpolitikailag beskatulyázni.
Belföld » 168 óra Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:50
E kötet szerzőjének apai nagyapja a kiegyezés táján még pálinkafőzéssel kereste a kenyerét Csehországban. Tehetséges fia a csőd után félbehagyta a gimnáziumot. Prágába, Párizsba, Bécsbe, majd Pestre került, számos gazdasági társaságot alapított, működtetett, végül Ferenc Józseftől báróságot kapott, és a Főrendiház tagja lett. Nagy ember.
Kultúra » 168 óra Online
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 11:14
E héten zajlik, március 8-ig tart a dunaPart3 – Kortárs Előadó-művészeti Platform, amelyet a dunaPart és a Hungarian Showcase egyesítésével a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Független Előadó-művészeti Szövetség és a Színházi Kritikusok Céhe közösen rendez meg.
Kultúra » 168 óra Online
Belföld
csütörtök, 2015. március 5. 10:56
A kormány átnevezné a Szegedi Tudományegyetem Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumát egy törvényre hivatkozva, mely szerint közintézmény elnevezésében vagy címében „nem szerepelhet olyan kifejezés vagy olyan szervezet neve, amely a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerrel közvetlenül összefüggésbe hozható”. Az iskolában harminchét éve testnevelést tanító tanár nyílt levelében úgy fogalmazott: „Ságvári a fennálló rezsim szemében bűnös! Két dologban is, az első és legsúlyosabb bűne, hogy zsidónak született. (...) A fő bűne pedig az, hogy ’45 után a kommunista rendszer ifjúsági hőst kreált belőle.” Egy tornaóra közepén hívtuk fel Barok Istvánt.
Belföld » 168 óra Online
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 10:00
Hivatásos és amatőr politikai elemzők azon rugóznak: mit jelentett Orbán évértékelőjében az a kifejezés, hogy „keményen dolgozó emberek”? Mit akar ezzel mondani? Lépésváltásra készül a pávatáncos, vagy ezt is csak színleli?
Saját Rovat » 168 óra Online
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 09:45
A Magyar Nemzeti Bank úgy látja, hogy a hitelminősítőknek immár ki kellene venniük az országot a bóvli kategóriából. Ezt a Financial Timesnak írt vendégkommentárban fejti ki Kuti Ákos, a bank monetáris politikáért felelős igazgatója, illetve Ligeti Imre, aki ugyanott közgazdász.
Külföld » 168 óra Online

102 cikk | 1 / 6 oldal