Hírek - Népszabadság Online

Belföld
péntek, 2015. március 6. 10:34
Szerződéshosszabbítás helyett új beléptetőrendszert vásárolt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. A tendernyertes részben átveszi a régi technikát. A megállapodást vélhetőleg az is elősegítette, hogy a régi szállító az új szállító leányvállalata. A szerződés értéke nettó 632 millió forint.
Belföld » Népszabadság Online
Technika
péntek, 2015. március 6. 10:28
Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a tojáskora óta követett „Remény" nevű parlagi sas egy fajtársával együtt mérgezés áldozata lett. Az ügyben nagy erőkkel folyik a rendőrségi nyomozás, amelynek részleteiről egyelőre nem közölnek információkat. Ugyanakkor egy másfél évvel ezelőtti hasonló bűnügy már bírósági szakaszba lépett egy szerencsés fényképfelvételnek köszönhetően.
Technika » Népszabadság Online
Magazin
péntek, 2015. március 6. 10:20
Az osztrák férfi dzsipjével Körmend közelében elütött egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az autót egy pajtában rejtette el, majd egy ismerősével Ausztriába vitette magát. Tettéért 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott.
Magazin » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:45
A hazai ipar kibocsátása januárban 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Decemberben az érték még 7,1 százalékra rúgott, vagyis a gyárak kissé visszavettek a lendületből.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:43
Hatalmasat hibázott a Fidesz Buda-Cash-ügyben. Rogán Antal és Varga Mihály a múlt héten „újabb szocialista brókerbotrányról” beszéltek, és megpróbálták összefüggésbe hozni a Buda-Cash-t és a Globex-botrányt, aminek alapja az utóbbi ügyben érintett Gyarmati János felemlegetése volt. A Fidesz csak azt nem vette észre, hogy Gyarmati Jánosból minimum kettő van.
Hírek » Népszabadság Online
Külföld
péntek, 2015. március 6. 09:38
Légicsapás végzett csütörtök este az al-Kaida terrorszervezethez köthető szíriai al-Nuszra Front fegyveres csoport katonai vezetőjével.
Külföld » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:36
A jegybank által részben felfüggesztett Hungária Értékpapír Zrt. dolgozói csak ülnek a cégnél, és fogalmuk nincs, mitévők legyenek. De azt azért érzik, hogy a helyzet nagyon gáz.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:23
A kórházi átalakítások lelassítását és a csipszadó kiterjesztését javasolja a kisebbik kormánypárt.
Hírek » Népszabadság Online
Magazin
péntek, 2015. március 6. 09:07
Az Indiana Jones- és a Star Wars-filmek sztárja megsérült, amikor az általa vezetett kisgép műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre.
Magazin » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:06
Van még ennél is feljebb: a Központi Statisztikai Hivatal utólag rátett 0,1 százalékpontot az i-re, 3,6 százalékosra feljavítva a tavalyi éves gazdasági növekedés adatát. A mezőgazdaság annak ellenére tarolt, hogy teljesítménye a záró negyedévben erősen visszaesett. Az NGM ódákat zeng.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 08:51
Hiába titkosították a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló szerződéseket, az Európai Bizottságnak megvan a lehetősége és megvannak az eszközei is arra, hogy megismerje a magyar kormány és a Roszatom közti megállapodás részleteit – mondta a VS.hu-nak Margrethe Vestager versenyjogi biztos Brüsszelben.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 08:36
Orbán Viktor közrádiós nyilatkozata szerint, ha ő irányíthatná az igazságszolgáltatást, a Buda-Cashnél történt csalássorozat elkövetői már mind börtönben ülnének.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 08:35
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni". A kormányfő ezt pénteken mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, amelyben kitért a Buda-Cash-ügyre is, ellenőrzést sürgetve az összes brókercégnél.
Hírek » Népszabadság Online
Magazin
péntek, 2015. március 6. 08:26
Ugyan még mindig nem az a kimondott tavaszi időjárás várható, de legalább már napsütésből nem lesz hiány.
Magazin » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 08:19
Az MNB ma közzétett végzéseiben részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, felügyeleti biztost rendelt ki az intézményhez, és a brókercégnél tapasztaltak kapcsán büntetőfeljelentést is tett.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 08:16
A gazdasági növekedés felgyorsulását és a defláció elleni harc sikerét ígéri az Európai Központi Bank monetáris lazító programja, amelynek keretében jövő szeptemberig ezermilliárd euró értékben vásárolnak fel euróövezeti államkötvényeket. Mindez hosszú távon befolyásolja a forint és az euró árfolyamát.
Hírek » Népszabadság Online
Külföld
péntek, 2015. március 6. 07:33
Késes támadók legalább kilenc embert megsebesítettek a dél-kínai Kanton város pályaudvara előtt, válogatás nélkül támadva rá emberekre - jelentette a Hszinhu hírügynökség helyi forrásokra hivatkozva pénteken.
Külföld » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:20
Ez az utolsó hét, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 06:29
Felcsútnak jó tavasza lesz. Orbán Viktor miniszterelnök szeretett települése két újabb edzőpályát kap kétmilliárdos taotámogatással. Úgy néz ki, hogy megvalósulhat a település régóta dédelgetett terve is, a labdarúgó-akadémiát az alcsúti arborétummal összekötő kisvasút. Erre uniós pénz jut.
Hírek » Népszabadság Online
Hírek
péntek, 2015. március 6. 06:25
Futóbolondnak tartja a Veszprémben győztes Kész Zoltánt, jobb véleménnyel van az MSZP vezetéséről. Pogátsa Zoltán közgazdász azt mondja, a Kelet-Közép-Európában meghonosodott kapitalizmus sehol máshol nem működik, a piacgazdaság pedig csak akkor fenntartható, ha van jóléti állam.
Hírek » Népszabadság Online

208 cikk | 1 / 11 oldal