Hírek - VajdaságMa

Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:10
Tavaly 3,6 százalékkal, azaz még az előzetesen közölt 3,5 százalékosnál is nagyobb mértékben nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:03
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni".
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 08:20
A Magyar Nemzeti Bank a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök esete részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 20:00
Elutasította a horvát kormány csütörtöki ülésén Ivan Simunovićnak, a konzervatív Horvát Jogpárt parlamenti képviselőjének azt a javaslatát, hogy Horvátország vezessen be vízumkötelezettséget be a szerb állampolgárokkal szemben, mert a képviselő szerint Belgrád nem reagált megfelelően a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Šešelj szélsőséges nacionalista szerb politikus kijelentéseire.
Saját Rovat » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:53
Tisztelni kell Ukrajna szuverenitását, egyszersmind Kijevnek reformokat kell végrehajtania annak érdekében, hogy biztosítsa minden területének az autonómiát - jelentette ki Matteo Renzi olasz kormányfő az orosz állami sajtónak adott interjúban.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 19:51
Az ukrajnai fegyverszállítások gyors engedélyezését sürgette Barack Obama amerikai elnöktől John Boehner, az amerikai képviselőház elnöke más republikánus és demokrata törvényhozókkal együtt egy csütörtökön nyilvánosságra hozott levélben.
Külföld » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:48
Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:39
A belgrádi felső bíróság megerősítette a vádiratot Slavko Ćuruvija újságíró meggyilkolásának ügyében.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:37
A belgrádi felsőbb ügyészségen folyamatban van a vizsgálat hat személy ellen, akiket a belgrádi nagykövetségek 2008.
Saját Rovat » VajdaságMa
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 19:34
Hosszú, súlyos betegség után ma reggel Bécsben, 57 éves korában elhunyt Vlada Divljan, a jugoszláv és a szerbiai rockzene legendája, az egykori Idoli együttes frontembere.
Kultúra » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:51
Ma adták át Nagykikindán, a helyi városháza dísztermében a Kapetan Miša Anastasijević díjakat az észak-bánáti körzet legeredményesebb gazdasági és társadalmi szereplőinek.
Saját Rovat » VajdaságMa
Tudomány
csütörtök, 2015. március 5. 15:49
Az eddig véltnél mintegy 400-500 ezer évvel korábban, 2,8 millió évvel ezelőtt is élhettek már emberek egy Etiópiában nemrég talált lelet szerint.
Tudomány » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 15:46
Szerbia nem felelős az Európába irányuló illegális migrációért, az ország betartotta a szabad mozgásról szóló megállapodást, és le is csapott azokra, akik ezzel visszaéltek - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, miután megbeszéléseket folytatott Dimitrisz Avramopulosszal, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosával.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:58
(A Világ rovatból átvett hír) Letartóztatták Eszéken Branimir Glavašt, akit korábban már elítéltek a szerb civilek ellen elkövetett háborús bűnökért.
Saját Rovat » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:56
Letartóztatták Eszéken Branimir Glavašt, akit korábban már elítéltek a szerb civilek ellen elkövetett háborús bűnökért.
Külföld » VajdaságMa
Külföld
csütörtök, 2015. március 5. 14:21
Horvátország a kormány szerint teljesítette a schengeni övezet csatlakozási feltételeit.
Külföld » VajdaságMa
Magazin
csütörtök, 2015. március 5. 14:14
Egy arany, egy ezüst és hat bronzéremmel tértek haza kézműves sörfőzőink Írország egyik legnagyobb és legrangosabb sörversenyéről.
Magazin » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:06
A szerbiai kormány nem érti az IT-ipar működését, problémáit és a benne rejlő potenciált sem – értékelt ma Milan Šolaja, a Vajdasági Infokommunikációs Technológiai Klaszter elnöke„A rossz nyelvek azt mondhatnák, hogy a szerbiai kormány a többi tűz oltásának szünetében foglalkozott az IT-iparral” – fejti ki Šolaja a klaszter honlapján ma közzétett szerzői írásában.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:01
Az április 15-éig tartó fűtési idény vége előtt biztosan nem fog megdrágulni a villanyáram Szerbiában – jelentette ki ma Aleksandar Antić szerbiai energetikai miniszter.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:44
Vladimir Vukčević háborús bűnökkel foglalkozó ügyész kijelentése szerint nem tudja, milyen bizonyítékokkal rendelkezik az EULEX, de a szerbiai ügyészség esetében Miomir Stojanovićnak, a Jugoszláv Hadsereg egykori tisztjének, a Szerb Haladó Párt (SNS) parlamenti képviselőjének neve nem merült fel mint a háborús bűnök potenciális elkövetője.
Saját Rovat » VajdaságMa

73 cikk | 1 / 4 oldal