Hírek - WebBeteg

Eletmód
péntek, 2015. március 6. 09:41
A degeneratív kopásos ízületi megbetegedések az 55 év feletti lakosság több, mint 80 százalékánál jelen vannak. A kor előrehaladtával beindul egy kopásos folyamat, amely az ízfelszínek pusztulásához vezet.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 07:38
Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészségesen táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen táplálkozunk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 05:21
A vajúdók fájdalomküszöbe meglehetősen változó. Vannak kismamák, akik mindenképpen fájdalomcsillapítás nélkül szeretnék átélni a szülés élményét, mások előre egyeztetnek orvosukkal és ragaszkodnak a fájdalomcsillapításhoz.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 02:51
A visszanyert idő címmel a hagyományos és a modern emlőrák-terápiák közti különbségek bemutatására készült fotósorozat az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére. A képek vándorkiállítás keretében az ország legnagyobb onkológiai központjaiban is bemutatkoznak.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 23:23
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 21:01
Görcsös, késszúrásszerű alhasi fájdalom és véres vizelet- ezek a vesekő tünetei is lehetnek, ami leggyakrabban a felnőtteket sújtsa. Ám tévedés azt hinni, hogy kizárólag őket érinti a probléma, hiszen tanulmányok szerint gyermeknél, sőt már újszülötteknél is előfordul.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 20:01
Pajzsmirigy alulműködésben (hypothyreosis) a pajzsmirigy túl kevés pajzsmirigy hormont termel, vagy egyáltalán nem működik. Ez a hormon azonban fontos a szervezet számára, mert hiánya lassítja az anyagcsere-folyamatokat és csökkenti a teljesítőképességet.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 18:37
Influenzajárvány van? Mennyi az esélye, hogy megbetegszik? Tájékozódjon az aktuális fertőző megbetegedésekről.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 17:25
Az előző héten tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az országban, az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint 30,3 százalékkal kevesebben, 57 100-an fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 14:55
Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg több tagállamra kiterjedő kanyarójárvány zajlik, amely 2014 decemberében kezdődött Kaliforniában és további hat államra, illetve Kanadára és Mexikóra is átterjedt.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 13:18
Nyertes Zsuzsa - A nő, aki változó korban is szereti magát!A Több mint TestŐr e heti adásában Nyertes Zsuzsa vallott egy olyan, több millió nőt érintő problémáról, amiről csak ritkán beszélünk ilyen nyíltan.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 12:39
Negatívan látja az egészségügy helyzetét mind a lakosság, mind a szakma, ezért figyelemfelhívó akciót kezdeményes a Magyar Rezidens Szövetség – hangzott el Dr. Dénes Tamás elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Szinapszis Kft. kutatásának most nyilvánosságra hozott eredményei szerint mind az átlagembereket, mind az egészségügyben dolgozókat aggasztja a szakdolgozók alacsony létszáma és az ágazatban tapasztalható forráshiány.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 11:25
A csontritkulás olyan betegség, mely gyengíti a csontokat, növeli a hirtelen, váratlan törések kockázatát. A betegség szó szerinti jelentése porózus csont, mely arra utal, hogy csökken a csont sűrűsége és ereje. A betegség gyakran tünet- és fájdalommentesen fejlődik ki.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 02:51
Mi az, amiről tudnia kell a családoknak az őssejttárolással, és a privát vs. közösségi őssejtbankokkal kapcsolatban?
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:23
Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot szerdán Budapesten, az érdeklődők április 30-áig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 13:11
Szembesült azzal, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, mégis újra egészségesnek mondhatja magát? Azt hitte, nincs kiút betegségéből, mégis sikerült megoldást találni a problémájára? Egészségügyi változások történtek életében, mégis boldognak érzi magát? Ossza meg történetét betegtársaival, és adjon hitet azoknak, akik reménytelennek gondolják a jövőjüket.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 05:21
A legtöbben jól tudják, milyen ételek tesznek jót az egészségnek, és mik ártalmasak: sokszor halljuk, hogy fogyasszunk brokkolit, paprikát, sárgarépát, cukkinit, sok zöldséget és gyümölcsöt. De nem mindegy, hogyan készítjük el ezeket, mert például a könnyű és egészséges cukkini olajban kisütve egy kisebb kalóriabombává válhat!
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 23:23
Cikkünkből megtudhatja, hogy mit jelent a közétkeztetés fogalma, és olvashat a közétkeztetést érintő változásokról.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 21:41
Az alvás életünk egyik legfontosabb része, hiszen a kialvatlanság hosszabb távon koncentrációhiányhoz, hangulatingadozáshoz vezethet, vagy következménye lehet hormonális-, idegrendszeri-, mozgásszervi-, vérkeringéssel kapcsolatos betegségeknek. Nem mindegy tehát, milyen matracot választunk. Fontos, hogy éjszaka tehermentesítsük a gerincoszlopunkat.
Eletmód » WebBeteg
Eletmód
kedd, 2015. március 3. 11:29
Őssejtes kezelés fordíthatja vissza a szklerózis multiplex (SM) tüneteit: kerekesszékhez kötött betegek kezdtek újra járni.
Eletmód » WebBeteg

20 cikk | 1 / 1 oldal