Hírek - Film.hu

Film
csütörtök, 2015. március 5. 17:30
Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.
Film »
Film
csütörtök, 2015. március 5. 16:55
Megjelent 2015 első tavaszi Filmvilága, amelyben az olasz polipról, Roy Andersonról, Lizáról, a róraktündérről és Tim Burtonről is olvashatunk. A Filmvilággal féláron mehetsz a Cirkó Moziba!
Film »
Film
csütörtök, 2015. március 5. 13:25
Meghívást kapott Kristóf György szlovák-magyar koprodukcióban, cseh és francia partnerekkel készülő Out című filmterve a cannes-i filmfesztivál Atelier filmterv-fejlesztő fórumára.
Film »
Film
szerda, 2015. március 4. 09:56
Hét rendező, hét kisfilm Radnótiról. A fiatal alkotók a költő életművének egy-egy epizódját dolgozták fel saját stílusukban. A végeredmény egy szkeccsfilm Radnóti életéről gyerekkorától kezdve egészen 1944-ig. A bemutatóra már csak egy hetet kell várni, addig is kikérdeztük az alkotókat.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 13:43
A BKF Fényíró Filmklubja már külsősök számára is látogatható. Ennek apropóján indítottuk el cikksorozatunkat, melyben a BKF diákjai számolnak be az eseményről. A félév legutóbbi Fényíró Filmklubjában Mészáros Márta Temetetlen halott című filmjét vetítették, vendége pedig Jancsó Nyika operatőr volt, aki családjáról, a dokumentumfilmezésről és a Nagy Imre-filmről mesélt.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 12:55
Március 7-én, szombaton Szirtes András filmklubjában a kortárs magyar kísérleti film három alkotójától láthatnak válogatást az érdeklődők: Igor és Ivan Buharov, illetve Lichter Péter munkásságából lesz vetítés, ami után Kádár Anna filmesztéta beszélget az alkotókkal.
Film »
Film
kedd, 2015. március 3. 11:55
A ZagrabDox nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon regionális kategóriában Nagy pecsét-díjat kapott a Káin gyermekei című magyar alkotás, míg ugyanezen kategóriában Kis pecsét-díjat nyert a Másik Magyarország című dokumentumfilm.
Film »
Film
hétfő, 2015. március 2. 20:53
A hétvégét az Urániában töltöttük, és jobbnál jobb frankofón filmeket néztünk. Találkoztunk tehetetlen egyedülálló anyával, lázadó kamaszlánnyal, régi barátokkal egy havannai ház tetején, sőt, egy palesztin állatorvossal is.
Film »
Film
hétfő, 2015. március 2. 10:07
A Cannes-i Filmfesztivál Résidence ösztöndíjprogramjának keretében készíti elő következő játékfilmjét Párizsban Reisz Gábor, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film rendezője.
Film »
Film
hétfő, 2015. március 2. 09:41
A KÉK - Kortárs Építészeti Központ 2015. március 5-8. között, hetedik alkalommal rendezi meg építészeti, urbanisztikai filmes seregszemléjét Budapesten. A fesztivált nyolc évvel ezelőtt a szervezők azzal a céllal indították útjára, hogy a kortárs építészet, urbanisztika és design legfontosabb kérdéseit a film médiumán keresztül hozzuk közelebb a közönséghez.
Film »
Film
vasárnap, 2015. március 1. 17:29
Jól járunk ezen a héten, ha álmatlanságban szenvedünk, mert sok jó filmet vetítenek a hajnali órákban, egyébként pedig barátkozzunk meg a felvétel-funkcióval. Örökzöldek, ínyencségek a hatvanas, hetvenes évekből, és néhány felejthetetlen film a közelmúltból. A heti tévékínálatból szemezgettünk.
Film »

11 cikk | 1 / 1 oldal