Hírek - HR Portál

Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:44
Gyakorlat-orientált felsőoktatásra van szükség. A hallgatókkal foglalkoztatói jogviszonyt kialakító cégek jogosultságot szereznek a szakképzési hozzájárulásra. Ennek mértéke még nem ismert. Alkalmazásához a duális képzést érintő jogszabály-változás kell, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium kodifikál, háttérben egyeztetve az EMMI-vel – mondta el a HR Portálnak Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.
Hírek » HR Portál
Hírek
péntek, 2015. március 6. 09:39
Nőnap közeledtével nem túl rózsás képet fest a nők helyzetéről egy friss elemzés. Kevesebben dolgoznak és kevesebb a fizetésük is, az életminőségükkel elégedetlenebbek, viszont tovább élnek, mint a férfiak, írja a Figyelő.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:29
A kormány háttérbe helyezi a munkavállalók biztonságát, egyre veszélyesebbé válnak a munkahelyek, miközben munkahelyteremtésről és munkáról beszél a miniszterelnök és a kormányzat - hangsúlyozta Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:24
A Bloomberg nyomorindexének első helyét Venezuela vezeti, amelyet Argentína, Dél-Afrika, Ukrajna és Görögország követ, írja a Napi Gazdaság.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:14
A szakképzési koncepció a képzés átalakítására vázol fel lehetséges megoldásokat, de konkrét döntéseket nem tartalmaz, csak irányokat jelöl ki. Ennek megfelelően a kompetenciamérés bevezetéséről sem született még döntés, írja a kormány.hu.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 21:57
Három és fél milliárd forintos beruházással 420 új munkahelyet hoz létre a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 21:46
Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. Horváth János Péter vezetésével alakul meg, a cég még bejegyzés alatt van a cégbíróságon, írja a Hír24.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 14:25
A DigitalChalk honlapján egy kiváló cikkre bukkant az e-learning blog, melyből kiderül milyen uralkodó trendek, várhatók az e-learning piacán az idei évben. A 2014-es e-learning slágerek közül több témakörrel találkozhatunk idén is.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 14:20
C2 rokkantsági fokozattal minimálbér 60 százalékát kapom és szeretném megtudni, hogy élettársam vállalkozásában alkalmilag heti 1-2 napra rendezvényekre be lehetek-e jelentve ha igen milyen formátummal?
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 13:24
A 40 millió eurós beruházás idén kezdődik el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahelyet hozhat létre.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 13:11
Május 31-éig elérhetők még a 2013-ban a SZÉP Kártyára feltöltött összegek. Ha ez határidőig nem kerül elköltésre, akkor a szolgáltató visszautalja a maradék összeget a munkáltató számlájára, írja a cafeteriatrend.hu.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:42
A kormány legújabb tervei szerint képességmérést végeznének 7.osztályban az általános iskolákban. Ennek a pályaorientációs tanácsadással egybekötött felmérés eredményén múlna, hogy merre mehet továbbtanulni a gyerek, tudta meg egy tervezetből a Magyar Nemzet.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:10
A rémhírekkel ellentétben a nyugdíj előtti álláskeresési segély (nyes) idén nem szűnik meg, megszűnik viszont a rendszeres szociális segély, amelyet a rászorulók kaptak a nyugdíjkorhatár betöltése előtti öt évben, írja Dr. Farkas András jövőbiztosítási szakértő.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 08:43
A kedvezőtlen klíma, és globális gazdasági folyamatok ellenére megőrzi azt az arculatot a Monsanto Hungária Kft, amelyet idehaza 17 éve épít. A magyar kukoricatermelés közel egyharmada az ő általuk forgalmazott magokból kel ki. Újabb és újabb hibrideket állítanak elő, amely a cég ügyvezetője, Szanyi István szerint- jó alap arra, hogy a magyar gazdákkal is kialakulhasson az egymás munkáját támogató, bizalmi viszony. A cég idén másodszor indult az AON Hewitt „Legjobb munkahely” felmérésén, és ezúttal iparági különdíjat nyert. Az ügyvezetővel, és Papp Renáta, HR vezetővel beszélgettünk a hazai, és nemzetközi agráriumról, illetve a Monsanto-ról, mint munkahelyről.
Hírek » HR Portál
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 08:24
A munkavállalói pénzügyi részvételi (EFP – Employee Financial Participation) programokkal a munkavállalók a cégben tulajdonosi, részvényesi jogosultságokat szerezhetnek, és így közvetlenül részesedhetnek a cég eredményeiből. Az idei évtől azonban a cégnek ezt be kell jelentenie a NAV felé.
Hírek » HR Portál
Hírek
szerda, 2015. március 4. 23:34
A bányabalesetek, illetve az azokkal járó halálos áldozatok számának csökkentése érdekében az idén ötezer szénbányát bezárnak Kínában - jelentette be az állami munkabiztonsági felügyelet szerdán. Tavaly 57 ezer halálos áldozata volt a bányaszerencsétlenségeknek Kínában.
Hírek » HR Portál
Hírek
szerda, 2015. március 4. 23:32
A munkáltatók több mint négyötödénél találtak munkavédelmi szabálytalanságot. Az ellenőrzött munkáltatók 82,8 százalékánál, mintegy 14 ezer foglalkoztatónál talált munkavédelmi szabálytalanságot tavaly a munkavédelmi hatóság, amely 210 ezer munkavállalót érintett, derül ki az NGM munkafelügyeleti főosztályának adataiból.
Hírek » HR Portál
Hírek
szerda, 2015. március 4. 23:25
Három évre szóló bérmegállapodást írtak alá a szakszervezetek a cégvezetéssel, a kollektív szerződést pedig 2017. december 31-ig nem mondják fel.
Hírek » HR Portál
Hírek
szerda, 2015. március 4. 23:23
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását - közölte a jegybank szerdán.
Hírek » HR Portál
Hírek
szerda, 2015. március 4. 23:20
A tavalyinál több közfoglalkoztatott bevonását teszik lehetővé a program forrásai. A Start-munkaprogram előirányzata az idei évre 270 milliárd forint, ez biztosítja a létszám jelentős növelését, derül ki a Belügyminisztérium közleményéből.
Hírek » HR Portál

30 cikk | 1 / 2 oldal