Hírek - InforMed

Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:24
Korábban alábecsülték a paracetamol hosszú ideig és nagy adagokban történő szedésének kockázatait - figyelmeztetett egy brit szakfolyóiratban megjelent tanulmány.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:15
Hatósági jogosítványokat szeretne az étrendkiegészítők ellenőrzése területen az újonnan alakult Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - erről az intézet főigazgatója, Pozsgay Csilla beszélt csütörtökön, Budapesten, az átalakuló háttéri...
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:14
H1N1 vírus, más néven sertésinfluenza okozta egy 33 éves várandós nő halálát Belgrádban - számolt be internetes oldalán a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) csütörtökön.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:11
A túl sok konyhasó fogyasztása szívbetegséget okozhat, de van egy olyan előnyös oldala is, amivel eddig nem foglalkoztak, valószínűleg a szervezet ősi védekezése a baktériumok ellen.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:08
A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzően száraz lesz az idő. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hűl a levegő: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 14:03
Az MSZP egy munkacsoport megalakítását tervezi, amely a következő hónapokban átvilágítaná a budapesti kórházak államosítása óta eltelt, három éves működését.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 13:54
Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért működik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányu...
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:58
A pókmérgeket vizsgáló szakembereknek hét olyan összetevőt sikerült azonosítaniuk, amelyek képesek gátolni az agyba juttatott fájdalomjelzéseket.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:50
Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi - állapította meg egy brit, amerikai és kínai tudósok által készített tanulmány.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:44
Fokozottabb a kognitív fejlődés sérülésének kockázata azoknál a gyerekeknél, akik a közlekedés miatt erősen légszennyezett térségekben lévő iskolákban tanulnak - derült ki egy spanyol tanulmányból.
Hírek » InforMed
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 11:42
A melegedő tendenciának megfelelően az előzőhöz képest az elmúlt tél is igen enyhe volt. Az évszak középhőmérséklete több mint két fokkal haladta meg a sokéves átlagot. Hószegény, de többnyire esős tél áll mögöttünk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MT...
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 21:59
Németországban 2,2 milliárd euró nemzetgazdasági kárt okozhat az influenzajárvány az esseni RWI gazdaságkutató intézet becslése szerint.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 21:56
Új irányelvet adott ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a cukorfogyasztásáról, a nemzetközi szervezet azt javasolja, hogy a felnőttek és gyermekek csökkentsék napi hozzáadott cukorfogyasztásukat teljes kalóriabevitelük kevesebb mint 10 százalékára.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 19:37
A visszanyert idő címmel a hagyományos és a modern emlőrák-terápiák közti különbségek bemutatására készült fotósorozat az Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére. A képek vándorkiállítás keretében az ország legnagyobb onkológiai központjaiban is bemuta...
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 19:04
Az előző héten tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az országban, az Országos Epidemiológiai Központhoz beérkezett jelentések szerint 30,3 százalékkal kevesebben, 57 100-an fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:58
Az embernél a szerzett immunhiányos tünetegyüttest (AIDS) okozó HIV egyik típusának alcsoportjai közül kettő a kameruni gorilláktól származik - állapította meg egy amerikai tanulmány.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:52
A következő években az egészségipar aránya a gazdaságon belül emelkedni fog, és a 21. század egyik meghatározó iparága lehet - mondta Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elnöke egy szerdai, budapesti szakmai konferencián.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:51
Legkésőbb 2016. január 1-jén elindul a szociális életpályamodell - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:46
Napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni a szívbetegség ismert kockázati tényezői közé tartozó érelmeszesedést - állapították meg dél-koreai kutatók.
Hírek » InforMed
Hírek
szerda, 2015. március 4. 16:26
Meghirdették Az év gyógyszerésze pályázatot szerdán Budapesten, az érdeklődők április 30-áig jelölhetik kedvenc gyógyszerészüket a verseny honlapján.
Hírek » InforMed

42 cikk | 1 / 3 oldal