Hírek - KultúrPart

Kultúra
péntek, 2015. március 6. 10:32
Az 1844-ben emelt Monte Cristo-kastély, Alexandre Dumas francia író Párizs környéki egykori birtokának felújításához szükséges 921 ezer euró (281 millió forint) csaknem fele közpénzekből már összegyűlt - közölte Frederique Lurol, a kastély igazgatója.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 09:02
Egy színpadra felugró, táncoló, magáról fotót készítő férfi zavarta meg Fischer Ádám és az Orchestra of the Age of Enlightenment angol zenekar koncertjét a londoni Royal Albert Hallban.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 08:02
Két valaha volt britpop-szószóló jelentkezik magánalbumokkal, a Supergrass-énekes és az Oasis-ideológus munkái pedig nem csak azokat köthetik le, akik a régi ízekre vágynak.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 07:32
Megfosztották díjától a szervezők az idei World Press Photo verseny egyik kategóriájának győztesét, miután bevallotta, hogy fotósorozatának egyik darabja nem abban a belga városban készült, ahol azt korábban állította.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 21:02
A Modern Art Orchestra a virtuóz játékáról híres jazz basszusgitáros és zeneszerző, Jaco Pastorius előtt tiszteleg, aki sajátos hangzásvilágot és harmóniai érzékenységet alakított ki rövid, de intenzív pályafutása alatt.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 20:32
A 33 éves malajziai születésű Guy Sebastian képviseli Ausztráliát az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben - jelentette be az ausztráli közszolgálati tévé, az SBS Sydneyben.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 18:32
Nagy dobással ünnepli kedvenc védőszentjét, Szent Patrickot az ír punk-rock kocsmazenét játszó Paddy And The Rats. Háromnapos budapesti koncertsorozatuk március 18-án az Akváriumban indul egy akusztikus koncerttel, másnap az A38-on játszanak, 20-án pedig a Barba Negrát foglalják el.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 17:15
A rajongók előtt nem ismeretlen Cedric Bixler-Zavala izgága természete, ám a legutóbbi, Antemasque zenekarral adott koncertjén nyújtott akciójának ezúttal kevésbé örült a tömegben táncoló közönség.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 15:45
A világhírű tenor, Andrea Bocelli november 22-én, a Papp László Budapest Sportarénában lesz újra hallható - áll a szervezőknek az MTI-hez eljutatott közleményében.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 15:02
Szenvedély, művészet, politika és magyarok Mexikóban. Frida Kahlo és Diego Rivera festményei mellett extra érdekességek várják az érdeklődőket a Fort Lauderdale-i NSU Művészeti Múzeumban.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 14:32
Első ízben állítják ki Alfred Nobel kézírásos végrendeletét, amelyben a svéd tudós a nevét viselő híres díjat létrehozta: az okirat március 13-tól lesz látható - jelentette be szerdán a stockholmi Nobel-múzeum.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 13:32
Stanislaw Lem Solarisából készült operát mutatnak be Párizsban csütörtökön. Fudzsikura Dai zeneszerző és Tesigavara Szaburo koreográfus idegen világot teremtő alkotást ígér a közönség számára.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 12:02
A kultúra terjesztésére múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet - számolt be a hongkongi média. A járművekből kiveszik az üléseket, ezzel kiállítótérré alakítva az utasteret.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 10:32
Örökmozgó animáció a lassan lebomló hulladékról, palackposta időutazással, groteszk fakitermelés, illegális szemétlerakás elleni kommandó. Kiosztották a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését célzó filmpályázat díjait.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 09:02
Nem adott engedélyt A szürke ötven árnyalata című film bemutatására Indiában az illetékes hatóság. A források szerint a cenzoroknak nem tetszett a párbeszédek egy része és sokallották az erotikus jeleneteket.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 08:15
Megvolt ez a cseresznyevirágzás valamelyik távoli tavaszon, és szemlélted már hanyatt dőlve a lombokat így. Megvolt, de lefotózni nem lehet az ilyesmit, az nem idéz illatokat így sosem.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 08:02
Rembrandt halála után alaposan átdolgozták a holland mester Zsuzsanna és a vének című alkotását - fedezték fel a festményt őrző berlini Gemäldegalerie szakértői egy kiállítás előkészületeikor.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
csütörtök, 2015. március 5. 07:32
Az Oscar-díjas Oliver Stone jelenleg is forgatja az Edward Snowden-filmjét, amiben Joseph Gordon-Levitt alakítja majd a szivárogtatót - meg is érkezett az első kép a filmből.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
szerda, 2015. március 4. 21:02
Március 8-ától egészen június elejéig látható a New York-i Museum of Modern Art-ban a kiállítás, amit Björk, a legendás izlandi énekesnő életéről készítettek.
Kultúra » KultúrPart
Kultúra
szerda, 2015. március 4. 20:32
Egy héttel ezelőtt Varnus Xavér több gerinccsigolyáját is eltörte egy 200 éves orgona hangolása közben. Műteni végül nem kellett, de a zenész hat hétig nem koncertezhet.
Kultúra » KultúrPart

83 cikk | 1 / 5 oldal