Sportolók

Családnév szerint

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z

Keresztnév szerint

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z
 

Baranta

Baranta

A Baranta Magyarország leggyorsabban fejlődő harcművészeti irányzata. Jelenleg 73 helyszínen kb. 2500 fő gyakorolja a régi magyar történelmi harci testkultúrából táplálkozó technikákat. Egyre több településen indítanak Baranta egyesületeket, amelyek a helyi ifjúság mellett az ott élő korosztályok mindegyikével foglalkoznak. A Baranta egyik fontos ismérve, hogy gyakorlása nem képzelhető el Baranta közössége nélkül. Az önálló magyar harcművészeti irányzat a magyar harci testkultúra megmaradt és megőrzött elemeinek rendszerbe foglalását és továbbfejlesztését tűzte ki célul. Az anyag gyűjtése, rendszerezése, a kiképzésbe való beillesztése jelenleg is folyik. Jelenleg közel ezer tradicionális technikai megoldás alkotja a Baranta alapvázát. A különböző fogások, eljárások mintegy 60 %-a más harcművészetekben nem fordul elő, vagy feledésbe merült. A Barantát ezen elemek léte, sokrétűsége, a történeti magyar gondolkodásmódból származtatott életfilozófiája teszi igazán izgalmas, egyedülálló szellemi, lelki és fizikai alkotássá. A Baranta nem egy, vagy több "mester" alkotása, hanem a magyar nép, mint kultúrkör összegzett tudásanyagának /életmód, közösségépítés, taktikai modell, technikai alapbázis, személyiségfejlesztési elv, filozófia/ tükröződése a sajátos harci testkultúrában. Az ország különböző területén működő csapatok egyik fontos feladata a helytörténet és a néprajz pontos megismerése, ezen belül pedig a magyar testkultúra még rejtett elemeinek összegyűjtése.

Forrás:
baranta.org - Baranta - Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetsége
www.barantavilagkupa.hu - Baranta Világkupa

   

Baranta - Sporteredmények

Megosztás:
  Év   Sportoló Szakág Esemény Helyszin     Eredmény
2012 Falatovics Ádám Összesitett Baranta Világkupa Miskolc bronz
4050 pont
2012 Nagy Zoltán Összesitett Baranta Világkupa Miskolc ezüst
4250 pont
2012 Singh-Bahadur Ruben Összesitett Baranta Világkupa Miskolc arany
4600 pont

* Adatbázisunk nagy valószinűséggel hiányos, de a hiányok pótlásán folyamatosan dolgozunk.
Ha az adatgondozásban szeretnél segíteni, kérlek jelezd itt.

   


Megjegyzések


Rápóti-Fekete Mónika
péntek, 2012. július 27. 15:57
Kedves Zoli!
Gratulálok a leleményességed miatt! Hálás szívvel köszönöm, hogy ilyen értékes anyagot összeraktál a ,,Barantával" kapcsolatban.
Móni
Kabai Zoltán
péntek, 2012. július 27. 16:20
ez a cikk a sportösszefoglalóban a Baranta sporteredemények előszava, bevezetője: www.magyarvagyok.com/sport/362-Baranta
még dolgozunk rajta, de már alakul, mint púpos gyerek a prés alatt...