B.Nagy Tibor Zoltán

(1965)
festőművész

 
   

B. Nagy Tibor Zoltán

B. Nagy Tibor Zoltán

Festőművész, animációs rajzfilmrajzoló és tervező grafikus B. Nagy Tibor Zoltán 1965.08.02. Hajdúböszörményben született. Nős és többgyermekes családapa. Gyermekkora óta rajz és színek varázslatos világa ösztönösen vonzotta. 5 évesen már rajzaival lenyűgözte közönségét. Tanulmányait: Nyíregyházán és Debrecenben végezte, rajzfilmrajzoló grafikus szakon illetve művészeti szabad iskolákban. 1988 -1997-ig rendszeresen szerveztek és szervezett kiállításokat.

 

 

Egyéni, csoportos kiállításai:

1989 Tokaj Vasutas művészkör

1990 Tokaj Nemzetközi kiállítás

1990 Debrecen városában több helyen:

- meggyesi galéria művész termében

- Art képzőművészeti stúdió

1991 Nyíregyháza

1992 Badacsony

1992 Balatontördemic- Keszthely

1994 Balatonboglár

1995 Tokaj Nemzetközi kiállítás

2000 Hajdúböszörmény, és felkérik egy gyermekegyesület vezetésére, melynek célja: - gyermek és fiatal tehetségek támogatása.

 

Díjak

Tokaj Nemzetközi kiállítás különdíját nyerte el.

Külföldi Alapítvány különdíja is a birtokába került.

Magyarnéphadsereg Légvédelmi pályázatának III. díja.

Mese és scifi Alapítvány V. díja.

 

Munkái megtalálhatóak:

Magyarországi, németországi, svájci, olasz, belga, orosz-

országi magángyűjteményekben.

 

Szemelvények a festőről

Eredetileg erdész szeretett volna lenni így a természet iránti csodálata, ennek állandó változása örök ihletet ad a művész számára. Tájképek, szobabelsők, nagyméretű csendéletek éppúgy kikerülnek a keze alól, mint aktok, sokalakos kompozíciók, portrék, gyermekképek. Ösztönösnek tűnő stílus mögött biztos szakmai ismeretekre utaló szerkezet fedezhető fel. Elemi erővel adja vissza a színek játékát, fény és árnyék ellentétét. Megindító, látható erővel bír rendkívüli odaadással és részletező megfogalmazási móddal vetíti a néző elé. Különösen fokozott erővel árad a vászonra, palettára szívében hordott mesevilág és abba ágyazódó emberi szeretete. A képei méltán kiérdemlik a közönség figyelmét.