Hozzávalók (2 személyre):
1 avokado
krémsajt
majonéz
bors
só
lime leve
fokhagyma
vöröshagyma
Elkészítése:
Friss, egészséges szendvicskrém. Az avokadóban lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon termelését.
Hozzávalók:
40 dkg zsenge cukkini
1 fej hagyma
2 gerezd új fokhagyma
1 púpozott tk magos mustár
2 tk paprikakrém (legjobb a házi)
2 tk citromlé
2 ek fűszeres olaj (nálam most chilis volt, marad máskor is)
frissen őrölt bors
tengeri só
Elkészítése:
A cukkinit apró kockákra vágom és megpárolom a fűszeres olajon, közben megsózom.
Hozzávalók 4-6 személyre:
20 dkg tehéntúró,
5 dkg juhtúró,
5 dkg vaj,
1 evőkanál tejföl,
só,
pirospaprika,
köménymag,
hagyma
A kétféle túrót összetörjük, és összekeverjük a tejföllel és a vajjal. Beleforgatjuk a felaprított hagymát és a pirospaprikát. Sóval és köménymaggal ízesítjük.
Hozzávalók:
10 dkg juhtúró
5 dkg vaj
1 evőkanál tejföl
só,
pirospaprika,
hagyma,
köménymag.
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, és jól összekeverjük. A hagymát felaprítjuk, és beleszórjuk. Végül belekeverjük a paprikát. Sóval és köménymaggal ízesítjük.
Ízletes lazacos sajtkrémet készítünk. Ezt az ételt pirítós kenyér mellé ajánljuk a halat kedvelők számára.
Hozzávalók
10 dkg sajtkrém
3 ekanál tej
5 dkg füstölt lazac
hagyma
citromlé
bors
Elkészítése:
Keverjük ki a sajtkrémet a tejjel jó habosra. A lazac egyik felét csíkozzuk fel, a másikat kockára vágjuk. A csíkozottat rakjuk bele a sajtkrémbe.
Hozzávalók
10 dkg vaj
10 dkg libamáj-krém
1 ekanál konyak
lilahagyma
újhagyma
Elkészítése:
A puha vajat tegyük egy keverőtálba, öntsük rá a konyakot, keverjük össze, amíg habos krémet nem kapunk. Szórjuk az összevágott hagymát a tetejére, dekorációként az újhagyma zöldjét is szórjuk rá.
Hozzávalók:
1 kg bőrös libaháj
víz
só
fokhagyma
tej
Elkészítés:
A gondosan megtisztított hájat felkockázom, s beleteszem egy magasfalú edénybe, öntök rá kevés vizet, s lassú tűzön, időnkénti keverés mellett elkezdem a zsírt kiolvasztani.
Egy idő után a felesleges zsírt lemerem róla, s tovább sütöm, de most már gyakrabban ránézek, s megkavarom, nehogy odakapjon.