Hozzávalók:
A zöldségfasírthoz (alias Álu ki tikki):
50 dkg krumpli
10 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica
2 chili vagy 1 tk chilipehely
1 fej lilahagyma
2 cm friss gyömbér
1 tk kurkuma
1 tk római kömény
1 tk koriander
1/2 tk garam masala
2 ek csicseriborsóliszt
1 ek citromlé
olaj
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm.
Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes zeller (vigyázzunk, ne legyen fás!)
1 zsemle
30 dkg fehér bab, konzerv
1 tojás
1 evőkanál vágott petrezselyem
A mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg reszelt sajt
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsét, majd sós vízben megfőzzük, a törmelékkel együtt.
Hozzávalók:
Fél kiló áttört főtt krumpli (vagy ugyanilyen mennyiségű krumplipehelyből készített püré)
20 dkg reszelt sajt (lehet többféle is)
2 egész tojás
só
csipetnyi reszelt szerecsendió
két nagyobb gerezd fokhagyma
20 dkg brokkoli
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A brokkolit megtisztítva, rózsáira szedve forrásban levő sós vízbe dobjuk.
Gyors és pazar vega fogás!
Hozzávalók:
3 közepes cukkini, lereszelve
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
némi chili (akár el is hagyható)
250 g túró (a szárazabb fajta, vagy ricotta)
4-5 ek reszelt parmezán
500 ml sütőben sült paradicsomszósz vagy sima, sűrű paradicsomlé
só, bors
kb. 250 g lasagnetészta (a pontos mennyiséget nem tudom, én kb.
Hozzávalók:
1 bögre rozs
1 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2-3 nagy marék dió durvára vágva
só, bors, bazsalikom
(1 tojás)
néhány kanál rozsliszt
Elkészítése:
A rozst előző este beáztattam.
Másnap bő, picit sós vízben puhára főztem. Na, nekem már ebben a fázisában is nagyon ízlett, nemhiába a búzás torta töltelékét is mindig megdézsmáltam.