Bográcsgulyás


Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús,
  • 5 dkg zsír,
  • 1 nagyobb fej hagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • pirospaprika,
  • só,
  • köménymag,
  • majoránna,
  • 20 dkg lecsó,
  • 50 dkg burgonya,
  • csipetkebetét.

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszatéve zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát, és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 4,303 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Birkacsorba Következő cikk: Borjúcsorba


   








Megjegyzések

Molnár Ilona
vasárnap, 2015. október 11. 15:44
Ezt a gulyást meg hol készítik, ez nem igazán bográcsgulyás.
hétfő, 2015. november 23. 17:00
Egyet értek M. Ilonával! Ez is jóízű gulyás leves lehet, de valóban nem az igazi.
Lorincz Klara
péntek, 2015. november 27. 18:24
Nagyon finom szerintem így is, mi így készítjük +egy kevés csípős paprika.



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: