Hozzávalók
Tésztalap
- 10 tojás
- 10 kanál porcukor
- 7 kanál enyhén púpozott liszt
- 3 kanál kakó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Barna krém
- 1 csomag vaníliapuding
- 3 dl tej
- 1/2 l Hulala tejszín
- 5 kanál porcukor
- 3 kanál kakó
Fehér krém
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 5 kanál porcukor
- 1/2 Hulala tejszín
Csokimáz
- 2 db étcsokoládé
- 10 kanál olaj
Elkészítés
Tésztalap
10 tojásfehérjét 10 kanál porcukorral habosra keverünk.
10 tojássárgáját 7 kanál enyhénpúpozott lisztet, 3 kanál kakót, 1 kávéskanál szódabikarbónát összekeverünk és hozzáadjuk a felvert habhoz.
A masszát kettőbe osztjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 2 adagban megsütjük.
Barna krém
A pudingot tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, a porcukrot és a kakaót. Nagyon kemény habosra keverjük.
Fehér krém
A pudingot tejben porcukorral megfőzzük. Kihűlés után a tejszínt a pudinggal kemény habosra keverjük.
Összeállítás
A krémet a következő képpen kenjük a tésztára: egy réteg barna, majd egy réteg fehér krém, amíg el nem fogy. Ezután a másik lapot a tetejére tesszük.
Megjegyzés: a pudingot meg lehet főzni egyben, majd kettéválasztani és az egyik adagból elkészíteni a barna krémet.
Csokimáz
2 db étcsokoládét 10 kanál olajjal lassan felmelegítjük, majd a tészta tetejére kenjük.