Kedves barátaim! Újságírói pályám során rengeteg érdekes emberrel találkoztam és sok különös emberi sorssal, élettörténettel (vidámakkal és tragikusakkal), gazdagodtam. Persze nekem is megvan a magamé sok izgalmas történettel, melyeket úgy gondoltam meg kell osztanom másokkal is. És persze van néhány fantázia-szülte alkotásom is. Így jöttek létre a novelláim, karcolataim, elbeszéléseim, amelyeket most megosztok Veletek, hogy nevessetek és sírjatok rajtuk vagy okuljatok belőlük.

 

Tóth Ágnes: A POFON

Hirtelen csattant el. Rövid volt és kegyetlenül erős. Aki adta férfi volt. Aki kapta nő. Feltehetően férj és feleség voltak. A hat év körüli kisfiú legalább egy métert repült az anyjával. Az ember tovább ment. Peckesen. Emelt fővel. Nem nézett hátra. Megítélésem szerint józan volt.

A gyerek tápászkodott fel elsőnek. Felsegítette az asszonyt, leporolta a ruháját, a földön heverő szatyrot is felvette, aztán megfogták egymás kezét. Lassan a férfi után indultak.

Három paradicsom maradt utánuk az aszfalton. Egy nagy, egy közepes, meg egy kicsi. Miközben az emberek és a járművek közömbösen húztak el mellettük, azon gondolkoztam, hogyha a nagy paradicsomot hozzávágnám előbb a közepeshez, aztán a kicsihez, vajon melyik menne széjjel közülük? Valószínűleg mind a három. Miután erre a bölcsességre jutottam, megütötte a fülemet a kisfiú vékony hangja:

- Ha erősebb leszek, megvédelek tőle!

Felemeltem a piros gyümölcsöket és utánuk vittem. Szüksége lesz rá a gyereknek. Erősödnie kell!

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2012. augusztus 5. Szerkesztette: Tóth Ágnes
Nézettség: 620


   



Megjegyzések

Hrotkóné-Bálint Ágnes
hétfő, 2012. szeptember 17. 14:18
Szomorú kis történet.