Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Házi csoki

Házi csoki

Házi csoki

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg porcukor, szitált
  • 2 tojás
  • 2 cent rum
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg kakaó (jó minõségûbõl elég 5 dkg)
  • 27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
  • 2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

 Elkészítése:

  1. A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. 
  2.  A porokat elõkészítjük, összekeverjük. 
  3.  Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. 
  4.  Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, fõzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad.
  5.  Mielõtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat.
  6.  Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evõkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihûlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.

 

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. november 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,842


   


Tetszik