Légiesen könnyű, nagyon finom desszert! Érdemes más gyümölcssel is kipróbálni, illetve a hozzá illő ízű gyümölcsjoghurttal.
Hozzávalók
- 5 dl eper joghurt
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 zacskó piros tortazselé
- kb. 30 dkg eper
Elkészítés
- Keverjük alaposan össze egy lábosban a cukrot és az étkezési zselatint, majd öntsük hozzá a joghurtot. Állandó keverés mellett forraljuk fel, és ezután rögtön húzzuk le a lángról, majd hűtsük langyosra.
- Eközben a tejszínből verjünk habot, majd a kemény habba óvatosan keverjük bele a langyosra hűlt joghurtos keveréket. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát és öntsük bele a joghurtos habot. Tegyük hűtőbe, míg meg nem szilárdul. Halmozzunk a tetejére gyümölcsöt. A legjobb, ha olyat választunk, amilyen a joghurt is.
- Készítsük el a gyümölcszselét a zacskón lévő leírás szerint, és öntsük langyosan a gyümölcs tetejére. Jól hűtsük le a tortát a tálalás előtt!