Egy jó recept, mivel gyümölccsel is el lehet készíteni a tiramisut, fagyasztott gyümölccsel is kitűnő.
Hozzávalók 8 személyre:
- 5 db tojás
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- 4 dl tejszín
- 3 db tojás
- 25 dkg natúr sajtkrém
- 1 csomag zselatin fix
- kakaópor
- fagyasztott málna
Elkészítés
A piskótát elkészítjük, felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojás sárgáját és a sütőport. 26 cm-es kerek formába öntjük és kb. 50 percig sütjük. A tejszínt felverjük a zselatin fixxel, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a natúr sajtkrémet. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá.
Ezeket az anyagokat összekeverjük és a piskótára először a fagyasztott málnát tesszük rá, majd jön a tejszínes krém és a végén a tetejét megszórjuk kakaóporral.