Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Keksz tekercs

Keksz tekercs

Hozzávalók 3 rúdhoz (6 személyre):

  • 1 kg darált keksz
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 5 dl fekete kávé + 1-2 evőkanál kakaó ( ha kis gyerek is fogyasztja akkor cikória kávéval készítsük)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál rum (nem szükséges)

A töltelékhez:

  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • 1 csomag kókuszreszelék

Nyújtáshoz és feltekeréshez:

Egy erősebb nagy nejlon zacskó vagy bármi más amivel szépen feltudjuk tekerni

Elkészítés

A darált kekszet, porcukrot, diót egy tálba teszem, hozzáadom a kávét és a kakaót ( rumot), majd a vaníliás cukrot, és jól össze dolgozom. A vajat a cukorral habosra kavarom.

A tésztát 3 egyenlő részre osztom. Majd egy vastagabb nejlon zacskót szét vágok és ezen kinyújtom a tésztát, megkenem a krémmel, meghintem egy kevés kókuszreszelékkel. Majd a zacskó segítségével szépen feltekerem. A tekerésnél ügyeljünk, hogy jó szoros legyen. Mert ha nem az akkor szeletelésnél könnyen széteshet.

Ha feltekertük, kókuszreszelékkel meghintjük, a zacskónk segítségével könnyen meg tudjuk hempergetni. Majd óvatosan csúsztassuk rá a tálcára, itt is ügyeljünk, hogy ahol befejeződött a tekerés, az legyen az alja. Majd egy fél órára tegyük hűtőbe, ha letelt az idő fokpakkal fedjük be.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 19. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,691

Forrás:
www.receptvarazs.hu


   


Tetszik