Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Almás béles

Almás béles

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 evők. tejföl

Töltelék:

  • 1 kg alma meghámozva, lereszelve
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom leve, héja
  • 1 teásk. fahéj

Kenéshez:

  • 1 tojás

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a vajat, majd elmorzsoljuk. Hozzátesszük még a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és annyi tejfölt, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni. Közben a tölteléket elkészítjük. Ehhez az almákat meghámozzuk, leszeszeljük, rögtön egy citrom levével meglocsoljuk és a cukorral, a fahéjjal és a citrom héjával összekeverjük. A tésztát kétfelé vesszük, egyik részt kinyújtjuk egy közepes tepsi nagyságúra, majd kivajazott tepsibe helyezzük. Megszurkáljuk villával, és a darált dióval meghintjük. Az almát kinyomkodjuk a levéből, és a diós rétegre simítjuk. A másik fele tésztát ugyancsak kinyújtjuk tepsi nagyságúra, megböködjük villával, megkenjük egy felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve szeleteljük.

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,852

Forrás:
receptvilag.gportal.hu


   


Tetszik