Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Fehér püspökkenyér

Fehér püspökkenyér

Hozzávalók

  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 marék dióbél
  • mandula
  • mogyoró
  • 1 marék mazsola
  • 4 kocka étcsokoládé
  • zselécukorka
  • aszalt gyümölcs

Elkészítés

Az elválasztott fehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verjük a cukor hozzáadásával. A tört dióbelet, mazsolát, tört étcsokoládét, egyebeket megforgatjuk a lisztben, és óvatosan a liszttel együtt hozzákeverjük a tojáshabhoz.

Kivajazott, kilisztezett őzgerincbe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a beleszúrt villán nem marad nyers tészta.

Felszeletelve kínáljuk.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 22. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,230

Forrás:
www.otletkonyha.hu


   


Tetszik