Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Gesztenyetorta sütés nélkül

Gesztenyetorta sütés nélkül

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 50 dkg darált omlós keksz
  • 15 dkg Rama margarin
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl főtt kávé

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl rum
  • 5 dl tejszín kemény habbá verve
  • 2 dkg étkezési zselatin

A tetejére:

  • tortabevonó

Elkészítés:

A tésztaalaphoz a hozzávalókat összegyúrjuk, és kiknet 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.

A krémhez a gesztenyemasszát a rummal kikeverjük, hozzákeverjük (óvatosan) a kemény habbá vert tejszínt, melyből félreteszünk a torta tetejének díszítésére. Majd a zselatint felfőzzük, amikor langyos, hozzákeverjük a krémhez. Ezt is beletesszük a tortaformába.

15 percet pihentetjük a hűtőben, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

Ez húsvétra készült, így olyan díszítést kapott. Tejcsokit meg kell olvasztani és nyuszit rajzolni!

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,159

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik