Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál liszt átszitálva
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál vanília aroma
A krémhez:
- 3 evőkanál zselatin
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
- 75 dkg mascarpone
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
Egy 21 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába vágunk egy papírt, az oldalát pedig kikenjük, lisztezzük.
A tésztához való átszitált lisztbe belereszeljük a citromhéjat, és belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni. A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, és amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, amivel készre verjük. A kész tojásfehérjehabból kiveszünk 2 evőkanállal, és hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Majd ezt az egészet beleöntjük a tojásfehérjehabba, és fakanál segítségével, az aromával és a liszttel együtt óvatosan belekeverjük. Beleöntjük a formába, és megsütjük.
Ha megsült, kiborítjuk egy konyharuhára és hagyjuk kihűlni, majd hidegen 3 felé vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel és 3 csomag vaníliás cukorral felfőzzük, de ne forraljuk! Az étcsokit, a tejcsokit és a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd kikeverjük 75 dkg mascarponéval, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, lenyomjuk a tésztát, végül csokidarabokkal feldíszítjük.
Készülhet a krém külön külön is, ekkor 3 felé osztjuk a mascarponét az egyikbe kerül az étcsoki, a másikba kerül a tejcsoki és a harmadikba az olvasztott fehér csoki, és színenként 1-1 lapot töltünk meg vele. Jól behűtve tálaljuk!