Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csokoládétorta sütés nélkül

Csokoládétorta sütés nélkül

Hozzávalók:

egy 20 cm-es tortaformához:

Az alaphoz:

  • 15 db babapiskóta
  • 8 dkg Rama margarin

A krémhez:

  • 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Elkészítés:

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem biztos, hogy kell. A sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Kb. 20 percre a hűtőbe helyezzük.

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. szeptember 26. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,275

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik