Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csokis habcsóktorta (csokis Pavlova torta)

Csokis habcsóktorta (csokis Pavlova torta)

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál átszitált kakaópor
  • 5 dkg felaprított étcsoki

A tetejére:

  • tejszínhab
  • savanykás gyümölcsök

Elkészítés:

A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a porcukor folyamatos hozzáadásával keményre verjük. Ezután hozzáadjuk az ecetet, az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. Kanállal lazán összekeverjük az egészet, nehogy a hab összetörtjön.

Sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk, kör alakúra simítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük (180 C). Ha betettük, a sütőt azonnal lejjebb kapcsoljuk (2), és kb 1+1/4 óra alatt megsütjük. Ettől kívül ropogós, belül ragacsos lesz.

Ha kész és kihűlt, tejszínhabbal és savanykás gyümölcsökkel tálaljuk.

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 27. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,340

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik