Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Könnyed csokoládétorta

Könnyed csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg étcsoki
  • 20 dkg teavaj
  • 10 dkg liszt
  • 6 db egész tojás
  • 4 cl rum

Elkészítés:

A csokoládékat összetörjük és vízgőz fölött felolvasztjuk, aztán hozzákeverjük a darabolt vajat. Robotgéppel beledolgozzuk a cukrot, a rumot és a tojásokat. Ezután fakanállal belekeverjük a lisztet is.

A tésztát egy kivajazott, lisztezett és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük (23 cm átmérő), és előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés:

Vaníliafagyival vagy valamilyen öntettel az igazi. Nagyon könnyed tésztája van, öröm enni!

                                        
Szerkesztés dátuma: szombat, 2012. szeptember 29. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,272

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik