Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csokis-kókuszos keksz

Csokis-kókuszos keksz

Hozzávalók:

  • 50 dkg sima liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 6 dkg tortabevonó
  • 2 dkg Rama margarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a tej kivételével összevegyítjük, majd a tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán kisodorjuk 3 mm vastagra, és különböző formákat szaggatunk belőle. 170 fokon 15 percig sütjük, majd kihűtjük.

A tortabevonót felolvasztjuk 2 dkg margarinnal, kissé lehűtjük, és egy zacskó sarkába töltjük. A sütiket sütőpapírra szorosan egymás mellé pakoljuk, és a zacskó sarkán 1 mm-es lyukat vágva a sütiket összecsíkozzuk. Hideg helyre tesszük, hogy jól lehűljön.

                            
Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 17. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,463

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik