Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csokis-kókuszos szelet

Csokis-kókuszos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 dl víz
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • néhány kanálnyi pikáns lekvár

A mázhoz:

  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • csokidara vagy reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk - ruganyos, könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk. Ezután 2 egyforma lapot nyújtunk belőle. Az egyiket kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a kókuszos tölteléket. Ezt úgy készítjük, hogy a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd kemény habbá verjük, amibe lazán belekavarjuk a kókuszreszeléket. Amint szépen elegyengettük a kókuszos tölteléket a tészta tetején, befedjük a másik kakaós lappal, villával megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőbe 190 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd azon melegében a készre sült tésztára kenjük. Végül megszórjuk tortadíszítékkel. Miután kihűlt, a tepsiben vágjuk fel.

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. október 25. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,697

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik