Reszelt tészta, Bárány reszelt tésztával


Reszelt tészta, Bárány reszelt tésztával

A nem túl kemény tésztából nagy lyukú reszelőn csíkokat reszelünk.

Levesbetétnek használják pergelt és berántott levesekbe - utóbbiba frissen is (egyenesen a levesbe reszelve).

Bárány reszelt tésztával (Árnáki gyuveci)

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányhús
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 fej hagyma
  • 6-7 érett paradicsom
  • 50 dkg reszelt tészta (vagy bármilyen apró tészta)
  • bors
  • cukor
  • reszelt juhsajt

A feldarabolt húst vajban vagy margarinban megpirítjuk. Az apró darabokra vágott hagymával párszor megforgatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és áttört paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, s egy csipetnyi cukorral, sóval és borssal meghintve fedő alatt egy óra hosszat főzzük. Ezután a reszelt tésztával együtt tűzálló cseréptálba tesszük, és felengedjük vízzel (a reszelt tészta térfogatának háromszorosával). Kissé megkeverjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és közepes tűzön 45 percre sütőbe tesszük.

(Előkészítés: 1 óra 30 perc – elkészítés: 45 perc.)


Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,687 Kategória: » Tészták


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: