A recept hozzávalói (4 személyre)
A piskótához
- 7 db tojás
- 7 csapott evőkanál porcukor
- 7 csapott evőkanál liszt
- kevés sütőpor
A krémhez
- 4 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. Egy kb. 23 cm átmérőjű tepsit/formát kivajazunk, kilisztezünk vagy kibélelünk sütőpapírral. A 7 tojás sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a 7 tojássárgáját és a sütőporos lisztet. Ezt kb. 1 órán át sütjük közepes lángon.
Miközben hűl a piskóta, kikeverjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a 2 csomag vanília ízű pudingport. Míg kihűl, a margarint és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal, reszelt citromhéjjal és citromlével csomómentesre keverjük.
A kihűlt piskótát vízszintesen 2 részre vágjuk. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd a másik piskótalap következik. A tortánk külsejét díszíthetjük a kimaradt krémmel, illetve felvert tejszínhabbal (Hulala), citrommal - csak a fantáziánk szabhat határt.