Hozzávalók:
- 2 doboz babkonzerv (nálam egy vörösbab és egy fehérbab volt)
- 2-3 marék fenyőmag
- 1 fej lilahagyma, felkockázva
- 6-8 olajban eltett szárított paradicsom – aprítógépben pürésítve
- 85 g zsemlemorzsa – én 3 szelet szikkadt kenyeret aprítottam fel
- 1 ek szárított kakukkfű
- 1 tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra, aranyszínűre pirítottam – vigyázat, hamar megég!A babkonzerveket lecsöpögtettem, villával összenyomkodtam és hozzáadtam a felaprított hagymát, a kenyér/zsemlemorzsát, a tojást, a paradicsompasztát, a kakukkfüvet és a fenyőmagot. Sóval, borssal fűszereztem és alaposan összegyúrtam.
Vizes kézzel formáztam, zsemlemorzsába forgattam és félórára a hűtőbe küldtem pihenni.
Végül olajban aranybarnára, ropogósra sütöttem.
A tortillalepényekre rukkolát és lilahagymát szórtam, ráraktam a kisütött babburgereket és bazsalikomos görög joghurttal önötttem nyakon.
A legegyszerűbb – és a legkevesebb maszatolással járó – technika, ha a megpakolt, kerek lapnak először a hátsó végét hajtom fel egy kicsit, majd a két oldalát egymásra. Elvitelre érdemes az alsó részét (ahol zárt) külön alufóliába csomagolni, így könnyebb megenni.!
Bazsalikomos joghurt
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg görög joghurt (vagy 2 nagy doboz joghurt lecsepegtetve)
- 1-2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- egy marék bazslaikomlevél, apróra vágva
- só, bors
Forrás:
GoodFood 2009/február