Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g tőkehalfilé
- 100 g páncél nélküli garnéla
- 100 g tejszín
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 l hal-alaplé (kockából)
- 1/8 l fehérbor
- késhegynyi sáfrány
- só
- fehérbors
- kapor a tálaláshoz
A halszeletekre csepegtessünk citromlét, majd tegyük félre. A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra, a vajon dinszteljük üvegesre, majd liszttel hintsük meg.
Állandó kevergetés mellet öntsük fel a hallével és a borral, majd kis lángon főzzük tovább. Kb. 20 perc múlva szűrjük le, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a sáfrányt, a falatokra vágott tőkehalat és a garnélákat.
Főzzük együtt 5 percig, majd öntsük hozzá a tejszínt, végül ízesítsük sóval és borssal. Előmelegített levescsészében, kaporággal díszítve tálaljuk.