Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Legyen az álmotok szép! (magyar RockTV)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2010. november 3. Nézettség: 576

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2010. november 3. 16:53
P.Box: A Zöld, a Bíbor és a Fekete

Az alapdallamot Sáfár József, a P. Box akkori basszusgitárosa találta ki 1982-ben, de amikor először bemutatta társainak, elvetették az ötletet. Radics Béla halála után azonban elővették a dalt, ekkor írta meg Csiga Sándor az elhunyt gitáros emlékére a szöveget (utalva Radics egyik legismertebb szerzeményére, a Zöld csillagra). Az eredeti stúdióváltozat 1982-benn jelent meg kislemezen, majd 1983-ban felkerült a P. Box Kő kövön című nagylemezére, Vikidál Gyula énekével.
1995-ben a P. Mobil Petőfi Csarnok-beli koncertjét hangzott el a dal először a 4 Rocktenorral, vagyis az 1987-ben elhunyt Bencsik Sándor legjelentősebb együtteseinek énekeseivel.
Bencsik emlékére a dal kiegészült egy új versszakkal.
Ennek a változatnak a stúdiófelvétele került fel az emlékalbumra.
A dalt a kötődés miatt több együttes is játszotta, játssza koncertjein: a P. Box mellett a P. Mobil, 2008-ig a Tunyogi Rock Band, annak utódjaként a nevében is a dalra utaló Zöld a Bíbor Band, a Bajnok Rock Team, 2004-től 2006-ig, majd 2007-ben újjáalakulva a RockBand, a 2008-ban alakult Mobilmánia, a Deák Bill Blues Band, valamint a Varga Miklóssal, Pálmai Zoltánnal, Zselencz Lászlóval (és 2008-ig Vikidál Gyulával) felálló Boxer.
2005 óta Cserháti István, 2008 óta pedig Tunyogi Péter emlékére is szól a dal, új versszakkal azonban nem bővítették és nem is fogják (ebben Cserháti betegsége idején állapodott meg Csiga Sándorral).
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal