WhoCares - Ian Gillan & Tony Iommi

7 videó - 2012
A WhoCares projektet a Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi és a Deep Purple énekese, Ian Gillan hozta létre..Az Ian Gillan, Tony Iommi, Jon Lord, Nicko McBrain, Jason Newsted nevével fémjelzett szuperformáció tavaly egy kétszámos CD-t készített azon szándékból, hogy annak bevételét felajánlják egy örményországi zeneiskola újjáépítésére, mely az 1989-es pusztító földrengésben semmisült meg. Most Ian Gillan és Tony Iommi folytatják a történetet, de ezúttal teljes album készült el, mely folyó év június 22-én már kapható lesz. Az anyagot kiadatlan darabokból állították össze a már ismert két WhoCares felvétel mellett: hallhatunk egy Deep Purple stúdiójament, Dick Pimple címmel, egy dalt Gillan Repo Depo nevű bandájától a Deep Purple 84-es újjáalakulása előtti időkből, Iommi és Glenn Hughes két eddig pihentetett szerzeményét, pár elveszett b-oldalas single dalt és nem ismert rádiófelvételeket.
Első ízben a Born Again című 1983-as Black Sabbath albumon dolgozott együtt Tony Iommi és a Ian Gillan, 1989-ben pedig mindketten részt vettek abban a számos legendás brit muzsikust felsorakoztató Rock Aid Armenia elnevezésű jótékonysági akcióban, amely az 1988-as örmény földrengés áldozatain igyekezett segíteni.
Az akkori projekt legemlékezetesebb felvétele a klasszikus Deep Purple dal, a Smoke On The Water új verziója volt, amelyben Iommi és Gillan mellett olyan további zenészóriások szerepeltek, mint Ritchie Blackmore, Bruce Dickinson, Roger Taylor, Alex Lifeson, Brian May, David Gilmour, Keith Emerson, John Paul Jones, Paul Rodgers, Jon Lord (és még sokan mások).
Már tavaly ősszel híre ment annak, hogy Gillan és Iommi egy újabb örmény jótékonysági projekten dolgozik: ezúttal egy ottani zeneiskola újjáépítését kívánják támogatni.
A projekt a WhoCares nevet viseli, és a stúdiózásban részt vett az egykori Purple-billentyűs Jon Lord, az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain, az ex-Metallica basszer Jason Newsted, valamint a HIM gitáros Mikko "Linde" Lindström is.
A Whocares két nótája - Out Of My Mind és Holy Water - május 6-án jelenik meg, egyrészt limitált példányos CD formátumban, másrészt letölthető kislemezként. A CD-re az Out Of My Mind klipje mellé egy 40 perces dokufilm is felkerül, amelyből kiderül, hogy az évek során Gillan és Iommi mi mindent tett a bajba jutott örmények megsegítése érdekében.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Ian Gillan&Tony Iommi - Don't Hold Me Back



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2012. október 8. Nézettség: 271

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal