Tigran Hamasyan

25 videó
Egy örmény jazz zongorista,aki született 1987, július 17-én.Hamasyan született Gyumri , Örményország . Édesapja ékszerész, anyja ruhákat tervezett. A három évesen kezdett játszani dallamokat a családja zongoráján és elment egy zeneiskolába hat éves kortól. Mint egy kisgyermek, aki arról álmodott, hogy a thrash metal gitáros lesz.
Tanult jazzt kilenc éves kortól , aztán megpróbálta beépíteni a helyi népi dallamok a jazz-formában improvizációk keretében, az ifjú éveiben. Ebben a szakaszban, Hamasyanra hatott az örmény zeneszerzők közül Arno Babajanian és Avet Terterian . Hamasyan, együtt a szüleivel és nővérével költözött, Jerevánba , amikor körülbelül 10 éves volt , majd Kaliforniában , amikor 16 éves volt, ahol 2013 októberben is, még mindig laknak.

Ő játszik többnyire eredeti kompozíciók, melyek erősen befolyásolja az örmény zenei hagyományt, az gyakran használja a mérlegek és módozatait. Amellett, hogy a Tigran népi befolyása, Őt nagyon befolyásolta az amerikai jazz hagyományok , bizonyos mértékig, mert az ő albuma Red Üdvözlégy, a progresszív rock. A szólólemeze A Fable legerősebben befolyásolja örmény népzene. Még a legtöbb nyílt jazz kompozíciók és kiadatás jól ismert jazz-darabokat, a improvizációk gyakran tartalmaznak díszítmények skála alapján a közel-keleti / dél-nyugat-ázsiai hagyományokat.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tigran Hamasyan Performs at the Cafesjian Center for the Arts



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2014. január 2. Nézettség: 114

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal