Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A balkáni útvonal lezárásával nem szűnt meg a migránsválság Szerbiában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. április 7. Nézettség: 412

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. április 7. 18:54
Továbbra is csoportosan érkeznek a migránsok a szerb-magyar határhoz azzal a céllal, hogy az Európai Unióba jussanak. A Horgos melletti autópálya szakaszon ma többen gyalogosan próbáltak szerencsét.
csütörtök, 2016. április 7. 18:55
A balkáni útvonal lezárása óta sem szűnt meg a migránsválság Szerbiában. Az autópályán gyalogló migránsok hetek óta Szerbiában vesztegelnek. Miután Horvátország felől nem sikerült bejutniuk az Európai Unióba, most a magyar határon keresztül próbálkoznak. Sidtől Szabadkáig 50 eurót fizettek a taxisoknak. Mustafa Ibrahim, Szíria: „Horvátország még harminc nappal ezelőtt lezárta előttünk a határt. Közülünk egyik szíriainak sem volt gondja az okmányokkal. Nem voltunk Törökországban. Semmilyen gond vagy probléma sem volt. Egyszerűen lezárták előttünk a határt. Magyarországra megyünk, tehát Európába. Szerbiának mindent köszönünk.”
csütörtök, 2016. április 7. 18:55
A migránsoknak azonban nehéz lesz átjutniuk Magyarországra, mivel a határövezetet továbbra is helikopter pásztázza. Egyetlen esélyük a szerb-magyar határon felállított regisztrációs központ. Bacskulin István, elnök, Horgos HK: „A mai nap folyamán kint voltam a két országhatár között lévő befogadóközpontnál. Amikor ott voltam, akkor négy személyt engedtek be Magyarország területére, de kint még körülbelül 25-30-an várakoztak. Gyerekek, nők, férfiak. Mindannyian fiatalok voltak.”

Bacskulin István szavai szerint a településen többen foglalkoznak úgynevezett “idegenvezetéssel” – ennek tudható be, hogy az elmúlt egy évben egyesek tetemes vagyonra tettek szert.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal