Sárik Péter

16 videó - 2010
Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája. Több nemzetközi versenyt megnyert műveit és zenésztársai kompozícióit több formációban is megszólaltatja. Fábián Juliannával közös előadásain ismert jazz-melódiák és más műfajokból "kölcsönvett" dalok különleges feldolgozásait hallhatjuk.

Sárik Péter:
A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Az évek során majd' minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, pop-, latin- és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mely Magyarországon kívül rendszeresen koncertezik szerte Európában. A zenekar a kritikusok elismerését is kivívta Angliában a jelentős történelmi múltra visszatekintő Pizza Express Jazz Club-ban tartott koncertsorozatával és meghívást kapott a nagypresztízsű Ronnie Scotts jazzklubba, ahol a London Jazz Festival keretén belül fog játszani.
A Jazzpression zenekarral 2004-ben elnyerték az eMeRTon díjat, mint "Az év jazz együttese". 2005-ben a Bukaresti Nemzetközi Jazzfesztiválon a "Legjobb külföldi zenekar"-nak választották őket. Bejárták Európát, olyan világnagyságokkal szerepeltek együtt, mint Dave Brubeck, Victor Bailey, Diane Schuur vagy Tuck and Patti. 2007-ben a Jazzy rádió dalversenyén megkapta a "Legjobb szólista" díjat.

Mint zeneszerző komoly nemzetközi sikereket mondhat magáénak:
2004-ben és 2006-ban az International Songwriting Competition dalszerző versenyen a Ways illetve a Stream című szerzeményei döntőbe jutottak, több mint tizenötezer dal közül kerültek az első 15-be, a Ways pedig a közönségszavazatok alapján a harmadik lett.
2005-ben a brit UK Songwriting Competition dalszerző versenyen az In the street című szerzeménye lett döntős, az USA Songwriting Competition versenyen pedig ismét a Ways jutott a legjobbak közé.
2008-ban ismét az International Songwriting Competition dalszerző versenyen az I'll catch you című szerzeménye harmadik lett jazz kategóriában és a közönségszavazatok alapján is a harmadik helyezést szerezte meg katagóriáktól függetlenül.

http://www.petersarik.com/

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Ludwig van Beethoven - Peter Sarik Trio: Ode to Joy (Sárik Péter Trió: Örömóda)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Classical Music (Komolyzene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2011. június 25. Nézettség: 334

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal