Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Újabb sikereket értek el a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulói



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. március 23. Nézettség: 264

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. március 23. 19:45
Bencsik Blanka a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége Felfedezettjeink 2016 fődíját, Szögi Evelin pedig a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Ígéretes tehetség díját érdemelte ki.

A kutatási eredményeit vitatja meg Bencsik Blanka tanárával, Szórád Endrével. Blanka a gimnáziumba való beiratkozása óta rajong a kémiáért, a közelmúltban több jelentős kutatást is végzett. Bencsik Blanka, diák: “Kutatásom során peptidekkel foglalkoztam, amik ígéretes gyógyszeralapanyagok, és előállításukra megjelent egy új módszer. Kutatásomban a hagyományos és az új módszerrel elvégeztem egy peptidszintézist, és az eredményeket kiértékeltem, majd összehasonlítottam.”
szerda, 2016. március 23. 19:45
Szögi Evelint inkább a matematika érdekli, Blankához hasonlóan neki is sokat jelent a díj. Szögi Evelin, diák: “Már általános iskolás korom óta komolyan foglalkozom matematikával. Minél idősebbek vagyunk, annál többet kell vele foglalkozni, és többet kell gyakorolni, de mivel ezt szeretem és sikereim vannak, ezért nem érzem ezt tehernek.”
szerda, 2016. március 23. 19:46
A diákok sikerei ösztönzik a többieket is. Szórád Endre, kémiatanár: “Érdemes a természettudományokkal foglalkozni, mert valahol ezt a társadalom is elismeri, illetve nemcsak elismeri, hanem hajtóerő is lehet, hiszen a tudományok nélkül nem sokat fejlődne a társadalom.”

Blanka és Evelin máris előre tekintenek, és azokra a megmérettetésekre készülnek, amelyek a következő hónapokban várnak rájuk.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal