Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 02 Tizenötödször szervezték meg az ÁMV-t



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. április 2. Nézettség: 210

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. április 2. 17:58
Ma tartották az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán. Vajdaság különböző településeiről érkező diákok többek között képzőművészet-, nyelvápolás-, színjátszás- és szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket.
Egy darab földért küzdöttek meg a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai a Mladost Művelődési Ház színpadán. A fellépésre csaknem egy évig készültek. Bozsik Violetta, Kozma Szabolcs, Csantavér: „Ez A Pál utcai fiúkból lett előadva, csak egy kicsit modernizáltuk az egészet. Van benne harcolás meg veszekedés is, de emígy egybe tartozik a csapat és 24-en vagyunk. Már majdnem egy éve gyakorolunk. Még a nyáron elkezdtük gyakorolni a harcokat és a szerepeket, és lassan összeállt a darab.”
szombat, 2016. április 2. 17:58
A sokszínű előadások miatt a zsűrinek nagyon nehéz lesz kiválasztani a legjobbakat. Hajdú Tamás, zsűritag: „Szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz, mert összesen 12 előadás lesz és 12 iskolából rengeteg gyerek. Nekünk pedig ki kell választanunk egy férfi és egy női legjobb szereplőt, valamint a legjobb eladást.”
szombat, 2016. április 2. 17:59
A Szabadkai Zeneiskolában szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket a diákok. A kúlai Fenyvesi Petronella napi szinten készült a megmérettetésre. „A Honfoglalást adom elő Demjén Ferenctől, amire egy hónapot gyakoroltam minden másnap a tanárommal, valamint egyedül is gyakoroltam naponta egy órát.”
szombat, 2016. április 2. 17:59
A Zeneiskolában évről évre egyre magasabb színvonalú előadással rukkolnak elő a diákok. Kanalas Zsófia, zsűritag: „A szempontok, ami alapján osztályozzuk a gyerekeket, mivel énekről van szó, az elsősorban a tiszta intonáció, a helyes szövegmondás és persze maga a színpadi megjelenés, ami szintén elengedhetetlen, főleg a könnyűzenében.”
A Majsai Úti Általános Iskolában főként a nyelvápoláson volt a hangsúly. Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét idén 15. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal